Kolumna

Zoom

Prvi glas Srbije 2

foto: miloš jelesijević / tanjug

Prvi glas Srbije

Ministarstvu za saobraćaj pripao je pomoćnik kakav mu pripada: estradni! Nije mi jasno što se deo javnosti buni. Kod nas je sve to oko saobraćaja i puteva inače deo estrade.

Lepo je taj novoizabrani pomoćnik, imenom Saša Mirković, rekao da ima odlične organizacione sposobnosti u najtežem sektoru srpskog tržišta – gde će i kada koja pevaljka da nastupi.

Čoveče, to mora da je lom i krš. Nema toliko diskoteka po periferijama evropskih gradova koliko bi naših zvezda tamo da se utali, a kad nekom ugaziš u tu plitku baru hoće i noževi da sevaju.

Estrada je to i nikad nije bila bliže politici nego što je sada.

Što pomoćnik? Taj Mirković je trebalo da bude ministar, ali eto upao je u bubanj tek u drugom krugu, a toliko se isticao. Malo li je on puta vodio pevaljke do Ciriha pa otuda dalje, a onda je neko zlurad primetio da nema kvalifikacije za direktora civilnog vazduhoplovstva.

Potvrđeno je da ume da se veže u avionu i da zna gde je pojas za spasavanje u slučaju sletanja na vodu, ali mu to nije bilo dovoljno da postane direktor, pa je pristao da bude pomoćnik kod Ane Bekute. Mašala.

To je za njega bila žrtva u interesu srpskog naroda i ko god sad da dirne u njegovo imenovanje za Mrkonjićevog pomoćnika ima da najebe kao što je prošao Mlađa Dinkić, koji se usudio da dirne u lik i delo estradnog menadžera, heroja rada na najtežem srpskom tržištu.

Taj Mirković je još izjavio da Dinkić o muzici nema pojma i da leči komplekse tako što izigrava ministra čime je pridobio (Mirković, a ne Dinkić) dobar deo javnosti. Dinkić se pred ovim argumentom ućutao, jer kod Vučića je svilen gajtan i svima je već jasno da ima da pevaju i sviraju kako on kaže. Valjda se zna ko je "Prvi glas Srbije!"

Mirković tu prvu pobedu nije podneo dostojanstveno. Osetio je potrebu da se pohvali kako ima "tri stana u Beogradu i najskuplji džip u Srbiji."

Da sam ja Dinkić i da je poreska policija pod mojom nadležnošću, novouspostavljeni model unakrsnog ispitivanja porekla imovine primenio bih prvo nad Mirkovićem, članom glavnog odbora SNS-a, pa bi onda javnost videla kako on peva.

Ako taj svojim prihodima prijavljenim poreskim organima može da opravda sopstveno bogatstvo kojim se hvali, onda sam i ja, poštovani čitaoci, Marija Šerifović, a Dinkić je čista Bekuta. Nek se od njega počne, sam se vukao za jezik.

Iz istog broja

Nuspojave

Šta govori gromoglasna ćutnja

Teofil Pančić

Navigator

Godina za spavanje

Zoran Stanojević

Moj muški život

Kocka

Miloš Vasić

Lisica i ždral

Zakasnela dobrodošlica

Ljubomir Živkov

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu