Kolumna

 

Prevencija i zaštita

Srbija je u vanrednom stanju. Šta to točno znači, dobro zna svaki čitalac. Ono što niko ne zna jeste koliko će trajati pandemija virusa korona i kakve će posljedice ostaviti. Ni sa čim sličnim u novijoj istoriji svijet se nije se suočio, pa ni Srbija.

U toj i takvoj situaciji, uloga nezavisnih medija je nezamjenjiva. Ona se ne ogleda samo u pravovremenom, profesionalnom i istinitom informiranju. Nezavisni mediji su ključni kada je riječ o razobličavanju političke propagande koja se podmeće kao borba protiv korone, ukazivanju na autoritarne tendencije, lov u mutnom, mahinacije i stranputice gospodara tuđe muke, rast ksenofobije i netrpeljivosti, te još mnogo toga što je već godinama protjerano iz medijskog prostora Srbije.

Nedjeljnik "Vreme" u svemu ovome ima istaknutu ulogu. Nikada nam u tri decenije postojanja nije bilo lako, pa ni danas. Kao što smo do sada pregurali svašta, tako ćemo i ovo. A da bi uspjeli u tome, ne samo da moramo raditi od kuće koliko god nam profesija dopušta, nositi maske i primjenjivati sve što je neophodno, nego i obezbjediti rad i izlaženje našeg nedjeljnika u doglednom periodu. Jedna od tih mjera prevencije i zaštite jeste i privremeno smanjivanje broja strana "Vremena" sa 64 na 48. Ništa se drugo neće promijeniti – bićemo samo rigorozniji u izboru tema i kvantitetu nadomještavati kvalitetom. Na ovaj potez smo bili prinuđeni zbog sve težih i nepredvidljivijih uvjeta poslovanja, kako ne bismo došli u situaciju da iznevjerimo čitaoce na čije razumijevanje u potpunosti računamo. Konkretno: brojni prodajni objekti su zatvoreni ili se zatvaraju, radno vrijeme svih je znatno skraćeno, distribucija postaje sve teža i neizvjesnija – da ne nabrajamo dalje.

U tom kontekstu, svi čitaoci mogu se pretplatiti na elektronsko, a oni sa teritorije Beograda i na kućnu dostavu štampanog izdanja "Vremena" (pretplata.rs, 064-833-4411).

Uvjereni smo da će uz druge, ove mjere zaštite i prevencije omogućiti da opstanemo i ne ostanemo jedni bez drugih dok se pandemija ne okonča.

Iz istog broja

Nuspojave

Istraga petokoronaša

Teofil Pančić

TV manijak

Apis pod crvenim mesecom

Dragan Ilić

Provetravanje

Vanredno vanredno stanje

Minja Bogavac

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu