Komentar

Krstaški pohod poslanice Parlić na Filarrija: Pretnje smrću zbog korektora 2

Poslanica Narodne stranke i tviterašica Ivana Parlić: Rat korektorima za podočnjake

Foto: Ana Paunković/FoNet

3. 8. 2023. / 15.33

Krstaški pohod poslanice Parlić na Filarrija: Pretnje smrću zbog korektora

Draga Ivana, pošto ste me, kao i Filarrija, blokirali na Tviteru nakon što sam vam dala dobronameran savet, ovog puta vas ne savetujem. Sad vas molim: zaustavite se. Odmorite se od Tvitera, pauzirajte, obrišite tvitove, dok su svi još fizički i psihički celi. Stanite, Ivana. Ne danas, ne sutra, stanite juče kad ste započeli ovu neshvatljivu hajku na nedužnog mladića

Tviter je mreža koja nam svima služi kao neka vrsta kontejnera za sopstvene misli. Ali, ujedno, to je i najpolitičkija društvena mreža, pa reči imaju malo više težine. To se posebno odnosi na akterke i aktere političkog života, pa i na opozicione narodne poslanice.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić, međutim, nikako da savlada političku veštinu korišćenja Tvitera. Od narodne poslanice očekivao bi čovek da tvitje o protestima “Srbija protiv nasilja”, o svakodnevnim nepočinstvima vladajućeg režima, o odnosima Beograda i Prištine, o 24 femicida u Srbiji od početka godine…

Poslanica Parlić, međutim, objavila je rat muškarcima koji se šminkaju. I to ne svim muškarcima, već jednom konkretnom, tiktokeru i muzičaru Filipu Marinkovu Filarriju koji na Tiktoku često deli savete o šminkanju i, znate šta? Odlično mu ide.

Do poslanice Parlić stigao je njegov Tiktok video u kome, o užasa, stavlja korektor na podočnjake. Ivana Parlić je, iz razloga samo njoj jasnih, na ovaj video reagovala tako da je uspela da uvredi i žene i muškarce: “Dragi muškarci, nekad su sve brige sveta, zemlje i porodice bile na vašim plećima. Danas, sudeći po najezdi reklama u kojima se muški pol šminka, kad nađete pravu nijansu korektora, rešili ste glavnu stvar. Još ako nađete i pravi sjaj za napumpana usta, Bog da vas vidi”, tvitnula je Parlić.

Tako je Parlić navukla gnev na Filipa Marinkova, momka rođenog 1999, samo godinu pre pada Slobodana Miloševića, kog Ivana Parlić sporadično veliča na Tviteru.

Odgovor Filarrija

Ubrzo se oglasio i sam Marinkov i tako lepo očitao bukvicu narodnoj poslanici, da se iz njegove objave može učiti kako se odgovara na neznanje i prostakluk udružene sa političkom moći.

Marinkov je ukazao na to da je Parlić uvredila i žene kad je rekla da je sav teret sveta bio na muškim plećima, da je obezvredila žensku borbu za jednaka prava, da je ona narodna poslanica koja u parlamentu predstavlja i njega, te da svoju poslaničku platu prima i od njegovog novca. Takođe, podsetio je Ivanu Parlić da su u ovoj zemlji pre samo tri meseca u dva masovna ubistva pobijena deca i mladi i da ona treba da se bavi ozbiljnijim pitanjima od njegovog Tiktoka.

Filip Marinkov Filarri ume sam da se brani, a uz to je i oderen, pametan i politički promišljen mladi čovek koji je tek uzgred pomenuo da mu zbog tvitova Ivane Parlić stižu uvrede i pretnje smrću.

Od korektora do pseudolaktacije

Dakle, mi živimo u zemlji u kojoj jedna narodna poslanica, što bi rekli influenseri “grown-ass woman” nema druge prioritete osim da dvadesetpetogodišnjem momku navlači na vrat manijake koji mu prete smrću, jer se – šminka!

Pa dobro, reći će neko, omakao joj se jedan tvit, napisan nepromišljeno.

E pa nije tako, jer je Parlić već dva dana u krstaškom pohodu protiv Filarrija, u kom sad više i ne zna da l’ je došla ili pošla, pa upliće teme koje veze sa šminkom nemaju, poput retke i kod nas nepostojeće pojave da trans-žene pokušavaju da doje bebe iako nemaju mleko. Pojava je izuzetno retka, bizarna, i predmet je debata da li predstavlja seksualno zlostavljanje dece. Ali nikakve veze nema sa Srbijom, a pogotovo ne sa Filarrijem. Pa ipak, kad Ivana Parlić počne sa Filarrijem, a nastavi sa pseudolaktacijom, ona i dalje ugrožava njegovu bezbednost.

Draga Ivana, pošto ste me, kao i Filarrija, blokirali na Tviteru nakon što sam vam dala dobronameran savet, ovog puta vas ne savetujem. Sad vas molim: zaustavite se. Odmorite se od Tvitera, pauzirajte, obrišite tvitove, dok su svi još fizički i psihički celi. Stanite, Ivana. Ne danas, ne sutra, stanite juče kad ste započeli ovu neshvatljivu hajku na nedužnog mladića.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu