Na licu mesta

Ana Brnabić u Valjevu: Osuda frontalong napada na parizer 2

Otvaranju nove fabrike "Hisense Europe" u Valjevu: Ana Brnabić umesto Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

13. 9. 2023. / 15.31

Ana Brnabić u Valjevu: Osuda frontalong napada na parizer

Premijerka nije mogla da odgovori na pitanje iz rukava novinara „Vremena“: zašto nije bila u timu Aleksandra Vučića za javno jedenje parizera, jerbo je novinar bio u bermudama

Govorilo se, bile su to pouzdane informacije, da će predsednik Aleksandar Vučić doći na otvaranje treće fabrike rashladnih uređaja "Hisense Europe“ u Valjevu, u čijem sastavu od 2018. posluje "Gorenje“. No, umesto njega, stigla je premijerka Ana Brnabić, i prvo pa prenela pozdrave predsednika Aleksandra Vučića.

Ovo je treća fabrika rashladnih uređaja u Valjevu, podsetimo "Gorenje“ je tu već sedamnaest godina. Kako je rekla premijerka u novoj fabrici će se proizvoditi 750.000 aparata godišnje, radi se o kombinovanim i dvokrilnim frižiderima, a u naredne tri godine će se zaposliti 1080 radnika, što će činiti 3000 ljudi u tri fabrike. Premijerka je obišla i novi restoran za radnike, u kome je bilo svega, ali nije bilo parizera.

Po običaju, konferencija za novinare premijerke bila je nadasve zanimljiva. Prvo se javila dopisnica TV N1 sa pitanjem o nižim cenama za pojedine parizer artikle, na što je premijerka reagovala kao na crvenu maramu, rekavši da su svi, na čelu sa opozicijom, krenuli u frontalni napad na parizer, i da je to postao jedini program opozicije. Za razliku od onih koji u svemu vide negativno, treba da se radujemo lepim vestima, a niže cene su lepe vesti. Ukratko, očekuje da će situacija biti sve bolja, na kraju godine će inflacija biti osam posto, sledeće godine samo četiri posto, i što je najvažnije, plate i penzije brže rastu od inflacije, što znači povećanje kupovne moći.

Povećanje cena

A da li će biti povećanja cena struje i akciza na pojedine proizvode, premijerka odgovorila da će se o ceni struje razgovarati sa MMF-o, te da povećanja cene neće biti, ili će ona biti minimalna, čak ćemo pokušati i da izvezemo određene količine. Jošte rekla da ćemo 2024. godine imati istorijsko povećanje minimalne cene rada, a što se tiče vanrednih izbora, da SNS nikada nije bežao od toga, nemaju problem sa tim da vide šta građani misle, sa tim ima problem opozicija, koja je neodgovorna i neozbiljna, do juče su bili protiv vanrednih izbora, a danas odjednom traže izbore i prete blokadom institucija i države, ako ih ne bude. Ali, ako toliko žele izbore, šta da se radi…

Bilo i pitanje o eksploataciji litijuma, i premijerka rekla da je u Loznici propuštena velika šansa, a što se tiče istraživanja u Valjevskom kraju, rekla da što se tiče novih istraživanja, o tome se i ne razgovara u Vladi.

Za kraj da se veli da novinar "Vremena“ nije uspeo da uđe u krug fabrike, pod obrazloženjem da je došao u bermudama, tako je premijerka ostala bez prilike da odgovori na pitanje koje je novinar imao u rukavu: Zašto nije bila u timu Aleksandra Vučića za javno jedenje parizera?

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu