Kategorija: Kolumna

Zoom

Ivica Dačić – Čiji si ti, mali, ili kako je žaba odlučila da proguta vola i zašto bi ova basna u Srbiji bila mogućna

Dačić se pravi važnijim nego što jeste. Ponekad izgleda smešno, drugi put smrtno ozbiljno. Svi mu se udvaraju i on to voli. Već drugi put. Sam pominje kako je odlučio da bude evropejac onomad, pre četiri godine, i da nema ništa protiv da to bude ponovo, kad je već Hilari Klinton zvala Nikolića, mada Dačić nije hteo da nam kaže da je to ritual u rutini državne sekretarke kojoj je u agendi za to jutro pisalo: "Javi se Bilu, potom fitnes, onda Nikoliću."

Trupni portret

Kazna za komplet glavu

Prođe i ta inauguracija, samo što nije došla kohabitacija, Palma šalje 3000 dece na besplatno more, očekuje se veliko i uspešno učešće socijalista na svim poljima, Jedina potpredsednica DS-a optimistična, dakle, dalje napredovanje i ostala štednja nam ne ginu

Nuspojave

Iskreni četnik

Pošto niko ko je, je li, demokrata, nije toliko lud da se odrekne jednog nacionalizma samo zato da bi prigrlio neki drugi, onda naprosto nema načina da u nekom trenutku ne dobije etiketu "licemernog"

Lisica i ždral

Nedogođena govoranca

Nemanjići, Karađorđe, Obrenović Miloš, pa Milan, ili beše Mihajlo, Kralj Petar, Aleksandar, Tito, Sloba, Koštunica, ja – ko ima srca da zaustavi progres!

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu