Dodatno

Tribina

Zloupotreba medija: Produkcija ratova, kriza, straha i mržnje 2

Zloupotreba medija: Produkcija ratova, kriza, straha i mržnje

Izveštaj sa tribine u PDF-u

Nije prvi put da se planski podižu žestoke tenzije u medijima Srbije i da se građani plaše ratnim sukobima. Čak se može reči da mediji bliski vlasti kontinuirano podgrevaju i intenziviraju regionalne i unutrašnje turbulencije. Ponovo su u medijima sveprisutni strani i domaći neprijatelji koji pokušavaju da ugroze državu i predsednika.

Šta je smisao konstantne produkcije kriza i sejanja straha i mržnje? I da li se ova igra vatrom može, čak i ako to nije namera, pretvoriti u požar?

Ovo su teme o kojima smo razgovarali na tribini nedeljnika “Vreme”, održanoj u sredu 14. septembra, u kafeu “Coupe”. Govornici su bili glavni urednik “Vremena” Filip Švarm, urednik i kolumnista “Vremena” Teofil Pančić i novinar Nenad Živković. Moderator je bio novinar “Vremena” Nedim Sejdinović.

Zloupotreba medija: Produkcija ratova, kriza, straha i mržnje 3

Tribina i transkript tribine deo su projekta “Podsticanje javne debate o demokratiji”, koji nedeljnik “Vreme” realizuje uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Ovaj tekst, celokupan sadržaj i izneti stavovi isključiva su odgovornost nedeljnika “Vreme” i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja NED-a.

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu