Dodatno

Društveno odgovorno poslovanje

17. 1. 2013. / 1.14

»Život te čeka« – kalendar Grawe osiguranja za 2013. godinu

"Ove godine smo okupili poznate umetnike i amatere, čime smo prevashodno želeli da damo priliku ljudima sa domaće umetničke scene da svojim radovima interpretiraju ‘dragocenosti trenutka života’ u jednom drugačijem svetlu, drugačijem od osiguranja", reči su Kristofa Cetla, generalnog direktora GRAWE osiguranja

Piše:  

GRAWE osiguranje a.d.o., koje je obeležilo 15 godina poslovanja u Srbiji, ove godine je pozvalo domaće autore fotografije koji su svojim radovima odgovorili na temu "Život te čeka". Fotografije na zadatu temu već poznatih i priznatih umetnika, kao i amatera, ukrasile su kalendar ovog osiguravajućeg društva za 2013. godinu.

Među fotografijama koje su uvrštene u kalendar za 2013. godinu su radovi Ivane Ivković, koja je do sada imala 15 samostalnih izložbi u Beogradu, Pančevu, Beču, Diseldorfu i La Korunji i učestvovala u više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dva puta je bila finalista za "Politikinu" nagradu za najuspešniju izložbu – 2007. i 2010. godine. Magistrirala je na FLU u Beogradu i dobitnica je stipendije KulturKontakta iz Beča 2008. i Residency Unlimited organizacije iz Njujorka 2012. godine. Radovi Ivane Ivković se nalaze i u Telenor kolekciji savremene srpske umetnosti, kao i u kolekciji Muzeja grada Beograda.

"Mislim da je projekat ‘Život te čeka’ jako dobar primer saradnje između umetnika i umetničke scene u Beogradu i velikih kompanija koje podržavaju i prezentuju ono što naša scena ima da pokaže. Kalendar je vrlo interesantan jer u njemu učestvuje nekoliko autora koji su stilski drugačiji i dolaze iz različitih sfera umetnosti, a opet se nalaze oko jedne ideje. Posebno je tema za sve nas bila vrlo inspirativna", rekla je Ivana Ivković.

U kalendar je uvršteno nekoliko radova Dragana Lapčevića koji je diplomirao filmsku i TV kameru na FDU u Beogradu, a kao snimatelj je radio na više igranih, dokumentarnih, kratkih igranih i eksperimentalnih filmova, kao i na velikom broju TV emisija. Član je Foto saveza Srbije (FSS) i izlagao je svoje radove na više od 100 grupnih izložbi pod patronatom Međunarodnog saveza fotografske umetnosti (Federation Internationale de l’Art Photographique – FIAP) i FSS-a, gde je više puta nagrađivan. "Kao fotografa, uvek me je najviše interesovao život običnog čoveka. Ovim projektom i temom ‘Život te čeka’, pružajući podršku ‘fotografima života’, GRAWE se u potpunosti stavio na stranu čoveka i njegovog života i pokazao svoju odgovornost prema građanima. Život nas uvek čeka sa svim svojim lepim, duhovitim, nepredvidivim i neponovljivim situacijama", rekao je Lapčević, višegodišnji saradnik ovog osiguravajućeg društva.

"Veoma je lepo da u današnje vreme neko zaista obraća pažnju na nas umetnike i na ono što imamo da kažemo. Bilo je pravo zadovoljstvo ostvariti ovu saradnju i učestvovati u projektu u čijoj je osnovi jedna originalna ideja", rekla je Ivana Todorović, koja je svojim radom takođe dala odgovor na temu "Život te čeka". Ivana Todorović je član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i FSS-a, diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i do sada održala dve samostalne i više od 30 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Fotografije Ivane Todorović su objavljivane u više časopisa u zemlji u inostranstvu. U kalendar za 2013. godinu uvrštene su i fotografije Aleksandre Leković, Snežane Popović i Marije Pavkov.

"Ove godine smo okupili poznate umetnike i amatere koji su odgovorili na temu ‘Život te čeka’, čime smo prevashodno želeli da damo priliku ljudima sa domaće umetničke scene da svojim radovima interpretiraju ‘dragocenosti trenutka života’ u jednom drugačijem svetlu, drugačijem od osiguranja", izjavio je Kristof Cetl, generalni direktor GRAWE osiguranja a.d.o. "Bez obzira da li posmatramo iz ugla umetnosti ili osiguranja, život nalaže da budemo odgovorni prema sebi i najbližima, da razmišljamo o svojoj i njihovoj budućnosti. Kroz osiguranje života GRAWE nudi jedan izuzetno dobar način da se brinemo o sebi i svojoj porodici. Svake godine dajemo doprinos kulturi i umetnosti u Republici Srbiji jer je umetnost odraz društvenih prilika u kojima i mi kao osiguravajuće društvo poslujemo", rekao je Cetl.

Iz istog broja

Vreme uspeha! (januar 2012)

Poslovne vesti

 

Žensko preduzetništvo

Duga od snova

Sonja Ćirić

Intervju – Branko Krstonošić, generalni direktor Wiener Städtische osiguranja

Osiguravajuća društva kao stabilni investitor države

 

Svi brojevi na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu