Dodatno

20 godina postojanja SBB kompanije

SBB stvara GIGA Srbiju 2

SBB stvara GIGA Srbiju

Kompanija SBB koja je počela je sa radom u Kragujevcu pre 20 godina i iz koje je izrasla vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi - United Grupa, obeležila je dve decenije uspešnog poslovanja i predstavila planove za budućnost

Piše: R. V

U godini značajnog jubileja kompanija koja ponosno nosi ime Srpske kablovske mreže (Serbia broadband – SBB), zvanično najbrži internet u zemlji, prema merenju renomirane kompanije Ookla®, od 1. juna dodatno je ubrzala za do 50%. Svi SBB korisnici do kraja 2022. godine imaće pristup najvećoj i najbržoj mreži sa brzinama interneta do 1 Gbps, najavio je izvršni direktor SBB kompanije, Milija Zeković.

“Do sada smo stvorili 19 GIGA gradova u Srbiji, a do kraja ove godine biće ih ukupno 35, što znači da će čitava mreža u zemlji biti digitalizovana. Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi.”

Zeković je podsetio da je SBB sa EON platformom napravio revoluciju kada je reč o načinu na koji se gleda televizija u Srbiji. To je danas najpopularnija TV platforma na tržištu od 40 miliona ljudi.

SBB će u naredne tri godine investirati više od 240 miliona evra u dalji razvoj inovativnih servisa, usluga vrhunskog kvaliteta i izvanrednu korisničku podršku. Ukoliko se za to stvore uslovi kompanija će proširiti svoju ponudu na tržište mobilne telefonije omogućavajući građanima Srbije niže cene i bolje usluge.

“Počeli smo sa pružanjem usluga u sedam gradova za 20 hiljada korisnika, a danas to činimo za 3 miliona građana. Bilo nas je osmoro, sada naš tim broji 1.800 ljudi. Veličinu i snagu kompanije SBB korisnici osećaju kada god uđu u svoj dom, uključe TV ili se povežu na internet. Zato nastavljamo da investiramo u najnaprednije tehnologije, u ljude i naše društvo”, rekao je Zeković.

Iz istog broja

Bez papira prema kupcima

Filip Mirilović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu