Dodatno

Delta Fondacija puni 14 godina rada i najavljuje

Projekat »Naše selo« širi se na još dva naselja

 

Delta Fondacija danas navršava 14 godina od osnivanja i tim povodom najavljuje širenje projekta "Naše selo", započetog u okolini Zaječara 2018. godine. U nastavku projekta podršku će dobiti još dva sela u Srbiji, kroz edukaciju za poljoprivrednu proizvodnju, stručnu pomoć, podršku u kreditiranju poljoprivredne proizvodnje, ali i u organizaciji zabavnog i kulturnog života u izabranim naseljima.

U prvom ciklusu "Našeg sela" podrška je pružena meštanima Dubočana i Male Jasikove u opštini Zaječar. U oba sela meštani-učesnici u projektu uspeli su da poboljšaju rezultate proizvodnje, da modernizuju zasade i farme. Na taj način žitelji oba naselja su ohrabreni za ostanak u svojim selima, a neki od odseljenih i za povratak na roditeljska imanja.

Izbor dva nova sela je u toku i biće saopšten do kraja ove godine.

Delta Fondacija, kao prva korporativna fondacija na ovim prostorima, počela je da radi 2007. godine, objedinjujući dotadašnje pojedinačne aktivnosti članica Delta Holdinga i stavljajući poseban fokus na dugoročne i zadužbinarske akcije. Fondacija je do sada podigla tri zadužbine, realizovala je 3980 akcija, u društvenu zajednicu uložila je 39,5 miliona evra, a pomoć je stigla do 755.636 žitelja Srbije.

Kratki video "Prijatelji", dostupan na Jutjub kanalu, najbolje pokazuje kako smo organizujući akcije ne samo pružali konkretnu pomoć i podršku, već i kako su nastala prijateljstva, za koja verujemo da su – za ceo život.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu