Dodatno

Vreme uspeha! (jul 2013)

Poslovne vesti 2

Poslovne vesti

 

Nelt: Dve decenije poslovanja

Kompanija Nelt Co obeležila je svečanom zabavom u svom sedištu u Dobanovcima dve decenije uspešnog poslovanja, tokom kojih je od veleprodajne firme postala lider u pružanju usluga u oblastima distribucije robe široke potrošnje, logistike, proizvodnje, maloprodaje i marketinga.

Sa 3000 zaposlenih u osam zemalja na dva kontinenta, sa više od sto principala koje opslužuje sa skoro 1000 vozila i sa skladišnim kapacitetima od 115.000 m², Nelt je u regionu Zapadnog Balkana lider u distributivnom poslu, godišnje servisirajući 30.000 prodajnih mesta. Nelt Co igra značajnu ulogu i na polju pružanja logističkih usluga, nedavno potpisavši ugovor sa kompanijom "Philip Morris" u Srbiji o budućoj saradnji naše dve kompanije.

"Nelt je, nakon 20 godina poslovanja, respektabilan partner, poželjan poslodavac i jedna od svetlih tačaka srpske privrede. Ponosni smo što smo, uprkos krizi, učvrstili svoju lidersku poziciju na polju distribucije ali i što postajemo sve relevantniji na polju pružanja logističkih usluga. Mogu da kažem da ove godine očekujemo promet od oko 500 miliona evra i da ćemo napraviti finalne korake ka formalizaciji odnosa u okviru grupacije, koju danas čine Nelt Co, Neoplanta, Corner Shop, Javna skladišta Subotica, Dunav film i naše kompanije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Angoli, Zambiji, Mozambiku i Zimbabveu", rekao je Miloš Jelić, generalni direktor kompanije Nelt pred nekoliko stotina gostiju u Dobanovcima. Od otvaranja prve kancelarije u Angoli, 2010. godine, do prošlonedeljnog početka rada Nelt Mozambique, Nelt je uspešno pokrenuo svoje poslovne operacije u podsaharskoj Africi, gde je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom Procter&Gamble, započeo proces distribucije u klasteru koji pokriva i Zambiju, Zimbabve i Malavi.


Piraeus banka: Šest meseci bez rate

Piraeus banka Beograd je povodom osam godina poslovanja na srpskom tržištu kreirala jedinstvenu akciju koja novim klijentima omogućava šest meseci odmora od rate. Reč je o "All inclusive" dinarskom kreditu za refinansiranje svih kreditnih obaveza, dozvoljene pozajmice, kreditnih kartica i lizing ugovora drugih banaka, uz mogućnost dobijanja dodatnog keša koji se može koristiti za nenamensku potrošnju po sopstvenoj želji. "Jedinstvena prednost ‘All inclusive’ kredita je period od šest meseci bez rate. Osim brzog rasterećenja kućnog budžeta i objedinjavanja svih obaveza u jednu, znatno manju mesečnu ratu, pogodnost za klijente je upravo u tome što počinje sa otplatom rata tek po isteku šest meseci. Dodatne pogodnosti ‘All inclusive’ ponude jesu podnošenje zahteva, obrada kredita i prevremena otplata bez naknade", saopštili su iz Piraeus banke.

"All inclusive" dinarski kredit za refinansiranje odobrava se sa rokom otplate od 84 meseca i u maksimalnom iznosu od 1.500.000 RSD. Ova ponuda aktuelna je za sve nove klijente koji zahtev za "All inclusive" dinarski kredit za refinansiranje podnesu do 31. 08. 2013.


Vip: Beach Masters turnir

Vip Beach Masters turnir, koji je ujedno i Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, šestu sezonu zaredom održava se na plažama širom Srbije. Deset turnira biće održano u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Užicu, Aranđelovcu, Baču, Velikom Gradištu, Kanjiži, Temerinu, Kraljevu i Beogradu. Nadmetanja za titulu šampiona i za ukupan nagradni fond od 25.000 evra, koje je obezbedila kompanija Vip, počelo je na novosadskom Štrandu, od 21. do 23. juna, a trajaće sve do finalnog turnira na beogradskoj Adi Ciganliji od 28. do 31. avgusta. Prestižni Evropski šampionat Masters serije, koji će se održati od 16. do 20. jula u Novom Sadu, i ove godine okuplja najbolje evropske odbojkaše na pesku, a Novosađani će po prvi put biti domaćini CEV kontinentalnog kupa za mlade – kvalifikacija za Olimpijske igre mladih, 19. i 20. jula.


Komercijalna banka: PayPass platne kartice

Poslovne vesti 3

Komercijalna banka obogatila je ponudu platnih kartica sa dve PayPass debitne kartice, MasterCard PayPass i Gold MasterCard PayPass. "Ni za jednu od ove dve kartice ne plaćaju se izdavanje, korišćenje i članarina, a da biste postali njihov korisnik, dovoljno je da imate otvoren tekući račun i da popunite pristupnicu za izdavanje, u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke. Prinošenje kartice čitaču je sve što je potrebno da bi se obavila kupovina u iznosu do 1500 dinara. Za veće iznose postupak je isti, samo je potrebno uneti i PIN", saopšteno je iz Komercijalne banke.


Henkel: Nova proizvodna linija

Kompanija Henkel otvorila je novu proizvodnu liniju u skladu sa najnovijim tehnologijama u svojoj fabrici u Kruševcu i predstavila novi proizvod na tržištu – "Bref Duo Stick". "Investicija vredna više od 4,6 miliona evra doprineće povećanju proizvodnje i izvoznih kapaciteta kompanije Henkel Srbija. Nov proizvod ‘Bref Duo Stick’ proizvodiće se samo u Srbiji i izvoziće se na tržišta Evropske unije i ostala regionalna tržišta", saopšteno je iz ove kompanije.

Prof. dr Tomas Miler Kiršbaum, stariji korporativni potpredsednik upravljanja proizvodnjom iz Diseldorfa, istakao je značaj investicije vredne 4,6 miliona evra, podsetivši da Henkelova fabrika u Kruševcu sada ima globalni značaj jer će snabdevati tržišta širom Evrope novim proizvodom "Bref Duo Stick".

"Drago mi je što se pokazalo da je poslovna odluka koju smo doneli pre više od deset godina, da ulažemo u Srbiju, bila ispravna. Uveren sam da će fabrika u budućnosti nastaviti da uspešno razvija sve svoje kapacitete", izjavio je ovom prilikom predsednik Henkela za centralnu i istočnu Evropu Ginter Tumzer, a Volfgang Veber, direktor upravljanja proizvodnjom za region centralne i istočne Evrope sektora Deterdženti i kućna hemija, rekao je da se "fabrika u Kruševcu smatra jednom od Henkelovih najboljih fabrika u svetu".


Raiffeisen banka: Podrška malim preduzećima

"Raiffeisen banka počinje sa odobravanjem kredita za kupovinu opreme i proizvodnih mašina, u okviru programa podrške malim preduzećima i preduzetnicima koji realizuje Ministarstvo finansija i privrede, u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj. Specijalnu pogodnost za male privrednike predstavlja mogućnost dobijanja bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije u iznosu do 25 odsto od vrednosti investicije", saopšteno je iz ove banke. Zahtev za ovaj kredit mogu podneti privredna društva kategorisana kao mala pravna lica, preduzetnici koji vode dvojno knjigovodstvo, kao i zadruge. Pravo da podnesu zahtev za bespovratna sredstva i kredit imaće privredni subjekti koji obavljaju proizvodne delatnosti. Mali privrednici imaju pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25 odsto od vrednosti investicije, a iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 250.000 dinara, niti može preći iznos od 2.500.000 dinara. Sopstveno učešće iznosi minimalno 5 odsto od ukupnog iznosa investicije, a banka kreditira 70, dok je minimalni rok otplate 18, a maksimalni 72 meseca.


Alpha banka: Uspešno povećanje kapitala

U okviru procesa rekapitalizacije grčkog bankarskog sistema, Alpha Bank S.A. je uspešno završila povećanje kapitala u iznosu od 457,1 milion evra, uplaćenom od strane privatnih investitora. Tako je Alpha Bank prva među grčkim bankama uspešno ispunila zakonom predviđen zahtev o minimalnom učešću privatnog sektora, prikupivši od privatnih investitora više od 10 odsto ukupnog iznosa rekapitalizacije. Nakon upisa novih akcija i povećanja nenovčanog akcijskog kapitala od strane Grčkog fonda za finansijsku stabilnost (Hellenic Financial Stability Fund – HFSF) i okončanja svih relevantnih aktivnosti, procenat uspešnosti povećanja akcijskog kapitala biće 100 odsto, a ukupan iznos povećanog kapitala – 4,571 milijarda evra.

Iz istog broja

Intervju – Goran Dejanović, potpredsednik Upravnog odbora i izvršni direktor kompanije EKO Serbia a.d.

Inovativnost osvaja tržište

 

Drugi Vivaldi CFO letnji forum, Mokra gora

Ne praviti biznis po svaku cenu

 

Putno osiguranje »iz fotelje«

Uštedite i do 10 odsto

 

Društveno odgovorno poslovanje

Volontiranje – najbolji dokaz solidarnosti

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu