Dodatno

U.S. Steel Serbia

Odgovornost je svakodnevni posao 1

Odgovornost je svakodnevni posao

Cilj je da se podigne svest o potrebi da se očuva životna sredina. Svakoga dana Čuvari životne sredine kompanije U.S. Steel Serbia brinu o zaštiti vazduha, zemlje, vode i znalački upravljaju otpadom. U.S. Steel Serbia deli svoje bogato poslovno iskustvo u kreiranju strategije korporativne društvene odgovornosti, pritom posebno uzimajući u obzir potrebe lokalnih zajednica

Piše:  

Sa nedavno najavljenom investicijom u konstrukciju Postrojenja za upravljanje otpadom, U.S. Steel Serbia je postala prepoznatljiv lider u oblasti investicija u zaštitu životne sredine. Od dolaska U.S. Steel korporacije u Srbiju investirano je oko 100 miliona dolara u jedan cilj – zaštitu okruženja za buduće generacije. Zaštita životne sredine i očuvanje zdrave okoline, zajedno sa bezbednošću na radnom mestu i dobrim odnosima sa susedima i lokalnom zajednicom, predstavljaju najvažnije poslovne smernice za zaposlene ove kompanije i služe im kao vodilje. U.S. Steel Serbia je od 2003. posvećena sistematskom radu na unapređenju postojeće opreme, pri čemu se takođe investira u nove tehnologije. Investicijama u savremenu opremu i postrojenja dodajmo i ulaganja u obuku zaposlenih u U.S. Steel Serbia, što važi i za one u sektoru Zaštita životne sredine i za zaposlene u proizvodnim i neproizvodnim celinama. Cilj je podizanje svesti o potrebi očuvanja životne sredine. Svakodnevno, Čuvari životne sredine iz U.S. Steela rade na očuvanju zemljišta, vazduha, vode i na upravljanju otpadom (uključujući smanjenje količina generisanog otpada i uvećanje nivoa recikliranog otpada).


Nova odgovorna kompanija

Investicije u zaštitu životne sredine sigurno predstavljaju najbolji način iskazivanja ove brige u praksi. U martu ove godine počela je izgradnja prvog sertifikovanog Postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom i za skladištenje otpada. Vrednost investicije je 22 miliona dolara, uključujući i postrojenje za recirkulaciju otpadnih voda. Zahvaljujući ovoj investiciji, neće biti ispuštanja otpadnih voda iz postrojenja. U nastojanju da sačuva prirodne resurse, kompanija je otišla i korak dalje, realizujući investiciju koja je usmerena na smanjenje količine vode koju koristi u proizvodnom procesu. To će omogućiti realizaciju proizvodnje sa smanjenom ukupnom količinom vode koju uzima iz Dunava za oko 40 procenata.


Sledeći strategiju korporativne društvene odgovornosti
U
.S. Steela

U kreiranju korporativne društvene odgovornosti U.S. Steel Serbia se oslanja na bogato poslovno iskustvo baštinjeno u Americi već više od 110 godina, a pritom vodi računa o potrebama lokalnih zajednica. Svesni činjenice da se zajednice u kojima posluje razvijaju zajedno sa njima, želja kompanije je da bude dobar komšija i partner povezan neraskidivim vezama sa lokalnom zajednicom. Na ovaj način rođen je projekat "Stvaramo veze koje traju". On spaja namere U.S. Steel Serbia da svoje aktivnosti i podršku usmeri ka deci, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, sportu i lokalnim kulturnim događajima. Rezultat toga je investicija veća od 11 miliona dolara data kroz projekat u Smederevu, Šapcu i Kučevu. Nekoliko desetina škola je dobilo opremu (nameštaj) i kompjutere, bolnice i sportski klubovi za njih neophodnu opremu, a lokalni festivali podršku u izvođenju svojih planiranih aktivnosti.

Koncept volontiranja U.S. Steel Serbia

Kao član zajednice u kojoj živimo svesni smo činjenice da donacije i sponzorstva nisu jedini način na koji možemo da doprinesemo njenom razvoju. Zbog toga podstičemo naše zaposlene da se angažuju u akcijama u kojima će svojim radom doprineti zajednici. Na zaposlene smo posebno ponosni, jer shvataju značaj angažovanja i prihvataju inicijative koje se pokreću u sferi društveno-odgovornog poslovanja. Svake godine je sve više onih koji žele da daju lični doprinos akcijama koje sprovodimo i koji svoje slobodno vreme koriste kako bismo pomogli lokalnim zajednicama. Mišljenje zaposlenih o akcijama koje sprovodimo veoma nam je važno. Zbog toga smo i prošle godine sproveli istraživanje o temama koje ih zanimaju i akcijama u kojima bi voleli da učestvuju. Kao rezultat toga, ove godine 4. juna imali smo oko 600 volontera na lokacijama u Smederevu, Šapcu i Kučevu, koji su uređivali parkove i školska dvorišta. Naši zaposleni učestvovali su i u akciji "Naš Beograd" i zajedno sa volonterima iz najvećih srpskih kompanija uređivali Kalemegdan i dvorište MNRO Stari grad "Živimo zajedno". U narednom periodu ostajemo posvećeni lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo kroz podršku inicijativa koje za cilj imaju dobrobit ljudi koji u njoj žive, kaže Nemanja Brković, direktor Komunikacija U.S. Steel Serbia.

Iz istog broja

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora, Banca Intesa

Izazovi pred nama zahtevaju promišljenost

 

Zoran Petrović, zamenik predsednika izvršnog odbora, Raiffeisen banka

Nesigurnost na tržištu državnog duga u Evropi umanjuje naš ekonomski rast

Intervju – Paul Riley, generalni direktor kompanije »Philip Morris«
u Srbiji

Uprkos poteškoćama, Srbija ima snage, znanja i kapaciteta da izgradi svetlu budućnost

 

Intervju – Gustavo Navarro, generalni direktor, Holcim (Srbija)

Holcim pronalazi i profit i svoju društvenu ulogu

 

Miloš Đurković, predsednik Američke privredne komore u Srbiji

Decenija postojanja Američke privredne komore u Srbiji

 

Gabriel Dina, generalni direktor Merck, Sharp & Dohme

Zdravstveni sistem u rastućoj ekonomiji

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu