Dodatno

Serija »Besa«

Međunarodni rimejk 2

Međunarodni rimejk

Popularna domaća serija "Besa" prva je srpska serija prema čijoj priči se snima adaptacija za strano tržište. "Besa" se tako pridružila krugu popularnih svetskih serija koje su svojim kvalitetom prevazišle lokalne granice u kojima su nastale

 

U tekstovima objavljenim u Variety, C21 media i drugim renomiranim svetskim medijima iz oblasti sedme umetnosti, navodi se da će MBC Studios, produkcijska kuća iz Dubaija, i Eagle Films iz Libana emitovati triler kriminalističku seriju pod novim imenom "Krvna zakletva" (Blood Oath), tokom prvog kvartala 2020. godine. Adaptacija serije biće dostupna arapskom govornom području koje broji više od 400 miliona ljudi.

"Nakon velikog uspeha na domaćem tržištu, ‘Besa’ je prva srpska serija koja je prodata i realizovana kao format u inostranstvu. Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju verujemo da će biti još uspešnija", izjavila je Tea Korolija, direktorka Adrenalina, producentske kuće koja je vlasnik originalnog formata serije "Besa".

Serija "Besa", koju je Adrenalin producirao u Srbiji 2018. godine prema originalnoj ideji Srđana Šapera, popularni je triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džor­dan u saradnji sa timom domaćih pisaca. "Besa" je osvojila publiku i kritiku u Srbiji i regionu. Stručni žiri proglasio je "Besu" za najbolju seriju u prethodnoj godini u Srbiji. Prva međunarodna verzija serije "Besa" snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru. "Radnja ‘Krvne zakletve’ prilagođena je lokalnoj publici, ali je atraktivna i za druga međunarodna tržišta. Mi u MBC-ju nastavljamo da stvaramo upečatljiv, kvalitetan sadržaj koji privlači gledaoce širom sveta", rekla je Safa Aburizik, direktorka programa u studiju MBC.

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu