Dodatno
Konkurs za učešće na “Radionici ekonomskog novinarstva” 2023. godine 2

Konkurs za učešće na “Radionici ekonomskog novinarstva” 2023. godine

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i nedeljnik “Vreme” i ove godine organizuju “Radionicu ekonomskog novinarstva”, koja će se održati tokom oktobra i novembra 2023. na Fakultetu političkih nauka. Studenti će imati priliku da tokom dva meseca slušaju kvalitetna predavanja i prođu praktičnu obuku i rad sa mentorima i mentorkama iz akademske zajednice, relevantnih medijskih organizacija i uspešnih kompanija. Na kraju radionice, za najbolje polaznike obezbeđena je stipendija za rad u nedeljniku “Vreme”

Radionica ekonomskog novinarstva je interaktivni projekat Fakulteta političkih nauka i nedeljnika “Vreme” u cilju stvaranja nove novinarske elite u oblasti ekonomije i finansija. Cilj projekta je unapređenje znanja i veština, kao i podizanje kapaciteta u sferi ekonomskog novinarstva zasnovanog na programskoj edukaciji studenata Fakulteta političkih nauka. Na projektu su se okupili predavači iz najvažnijih medijskih kuća i kompanija, koji imaju bogato iskustvo u ekonomiji, pisanju i uređivanju ekonomskih testova i prikupljanju i raspolaganju podacima, a koji će kroz svoja iskustva i znanja studentima pomoći da objektivno i tačno izveštavaju o biznisu, preduzetništvu i ekonomiji.

Pozivamo zainteresovane studente treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija novinarstva i studente master akademskih studija Fakulteta političkih nauka da se do 15. septembra 2023. godine prijave na konkurs za učešće na “Radionici ekonomskog novinarstva” i pošalju motivaciono pismo i CV prof. dr Aleksandri Krstić na imejl adresu aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs sa naznakom “Prijava na konkurs za Radionicu ekonomskog novinarstva”. Uspešni kandidati će biti obavešteni o rezultatima konkursa do 20. septembra 2023. godine. Početak radionice predviđen je za 4. oktobar 2023.

Detaljnije informacije o predavačima i iskustvima studentkinja i studenata koji su prošle godine aktivno učestvovali u radu radionice, objavili novinarske tekstove i imali priliku da vide kako ekonomsko novinarstvo izgleda u praksi, nalaze se na: https://ekonomskonovinarstvo.edu.rs/

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu