Dodatno

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile izveštaj o održivom poslovanju

Kolektivi koji kreiraju lepše lice zajednice 2

Kolektivi koji kreiraju lepše lice zajednice

U još jednoj izazovnoj godini, Coca-Cola HBC Srbija i Bambi nastavili su sa inovacijama i razvojem biznisa, ali i poboljšanjem svih indikatora kad je reč o zaštiti životne sredine, kao važnoj oblasti održivosti

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile su izveštaj o održivom poslovanju za 2021. godinu pod nazivom “Budućnost je zajednička odgovornost”. U još jednoj izazovnoj godini, Coca-Cola HBC Srbija i Bambi nastavili su sa inovacijama i razvojem biznisa, ali i poboljšanjem svih indikatora kad je reč o zaštiti životne sredine, kao važnoj oblasti održivosti.

“U 2021. godini ne samo da smo uspeli da se oporavimo od izazova koje je kovid postavio pred nas, već smo postavili temelje za novi ubrzani rast u godinama koje dolaze, ulaskom u nove kategorije i proširenjem portfolija inovacijama. Pamtićemo 2021. godinu kao rekordnu i kada je reč o našem doprinosu oporavku i razvoju zajednice u kojoj poslujemo, ali i po impresivnom napretku koji smo ostvarili u domenu zaštite životne sredine”, istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Za kompaniju Bambi je 2021. godina takođe bila uspešna.

“Prvi put u istoriji, naš izvoz je prešao magičnu granicu od 10.000 tona, uz rast od 10 odsto u odnosu na 2020. godinu. Investirali smo 11 miliona evra u novu proizvodnu Plazma liniju i započeli izgradnju Centra za istraživanje i razvoj koji će, obećavamo, biti povod brojnih lepih vesti, a pre svega izvor inspiracije, ideja, znanja”, naveo je Ognjen Lazić, direktor finansija u kompaniji Bambi.

Na prezentaciji Izveštaja saopšteno je da 67,7 % menadžerskih pozicija u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija zauzimaju žene, dok je taj procenat u kompaniji Bambi 46,97 %. Obe kompanije ulagale su u obuke zaposlenih, Coca-Cola HBC Srbija više od 29,9 hiljada sati, odnosno Bambi 12,7 hiljada sati. Mladi su ostali važan fokus, pa su na njihovom osnaživanju ove dve kompanije radile kroz edukativne programe “Coca-Cola podrška mladima” i “Bambi for YOUng”.

Pored brojnih projekata i inicijativa u 2021. godini, ove kompanije su u razvoj lokalnih zajednica uložile 92 miliona dinara.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu