Dodatno

Odgovorno poslovanje

Hemofarm – lider održivog razvoja u Srbiji i regionu 2

Hemofarm – lider održivog razvoja u Srbiji i regionu

Istraživanja potvrđuju da čak 60 odsto urbane svetske populacije smatra da svojim izborima i delovanjem može da učini pozitivan uticaj na društvo i okruženje. Istovremeno, tek 10 odsto brendova nudi takve izbore. Hemofarm spada u taj uzak krug savesnih i odgovornih kompanija i svojim održivim proizvodima i poslovanjem nastoji da inspiriše korisnike i druge brendove da i sami krenu putem održivog razvoja.

Kao pionir među kompanijama u Srbiji u predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju, Hemofarm pokazuje odgovornost u svemu što radi. To ga čini dostojnim liderske pozicije, ne samo u farmaceutskoj industriji, već i u održivom razvoju u Srbiji, a to potvrđuje i jubilarni deseti Izveštaj o održivom razvoju. Pod geslom “Čuvar održive sadašnjosti i izvesnije budućnosti” Hemofarm je predstavio rezultate iz 2021. godine.

“Iza nas je decenija izveštavanja o održivom razvoju tokom koje smo uložili mnogo truda da doprinesemo da svet bude bolje mesto za život. Radili smo na tome da edukujemo i motivišemo zaposlene u Hemofarmu, njihove porodice, poslovne partnere i zajednicu da razumeju i primenjuju principe održivog razvoja u svakodnevnom životu. Hemofarm je danas prepoznat kao jedan od lidera održivog razvoja u Srbiji i regionu, ali i kao najjača karika u održivom razvoju STADA Grupe,” rekao je prilikom predstavljanja 10. Izveštaja dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Sanda Savić, senior direktorka korporativnih poslova i komunikacija ocenjuje da je Hemofarm dokazao da su principi održivog razvoja utkani u kompanijski DNK.

“Pokazali smo na koje sve načine brinemo o ljudima, njihovom zdravlju, kao i društvu uopšte, ali su nam u fokusu i naši zaposleni. Ponosni smo na činjenicu da skoro 50 odsto naših zaposlenih čine mlađe generacije, dok žene čine većinu zaposlenih, od čega se preko 60 odsto nalazi na rukovodećim pozicijama,” istakla je Savić.

Brojke koje obećavaju

  • 178.995 stabala sačuvao je Hemofarm tokom 10 godina upotrebe recikliranog kartona za pakovanje proizvoda.
  • 2.367.000.000 pakovanja Hemofarm je proizveo u proteklih 10 godina.
  • 10.000 sati svog rada volonteri Hemofarma uložili su u različite dobrovoljne akcije.

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu