Kategorija: Dodatno

Ako se sećate...

Niko kao ja

Tokom 1980. godine izgledalo je zaista kao da su se svi komadići mozaika sklopili. Umro je drug i maršal Tito, političari se zbunili i malo popustili dizgine, a iz Rijeke, Ljubljane, Zagreba, Beograda i Novog Sada krenuo je talas nove muzike kakvu domaća scena do tog trenutka nije imala. Čitava pank furka prvo je krenula iz zapadnijih delova bivše zemlje. Prošlo je dvadeset godina, a ove pesme i dalje imaju istu snagu i čar kao na početku

Dušan Kojić - Koja

Nije bilo loše

"Ja sam tada, naravno, bio protiv projekta pod nazivom Paket aranžman iz dosta razloga. Inače, ni ideja, a ni ime kompilacije mi se nikad nisu dopadali, cela ploča dosta je loše tonski zvučala i više sam voleo da svaka od tri grupe sa kompilacije ima svoj LP, što se kasnije i desilo. Mislim da osim te beogradske oholosti koju imaju sve tri grupe, one inače nemaju baš previše međusobnih sličnosti"

Srđan Šaper

Istina trenutka

"Svi smo vremenom, manje ili više, postali deo establišmenta. Ali, za razliku od generacije šezdeset osme, generacija novog talasa nije donela istorijsku odluku da uđe u establišment, zato kao generacija danas zapravo i ne postojimo"

Srđan Gojković

Usputna stanica

"Svima iz moje generacije i tada je bilo jasno da živimo u jednom idiotskom sistemu, samo je bilo pitanje koliko će to da traje, a trajalo je predugo"

Vladimir Divljan

Ludvig i Steva

"Tako spontane ploče se retko snimaju, ušli smo u studio i snimili pesme pre nego što smo stigli da se uplašimo, ili postanemo 'važni i pametni'"

Filmski paket

Slobodan i sloboda

Paket aranžman izgledao bi sasvim drugačije da nije bilo filma Dečko koji obećava, pošto Idoli ne bi mogli da snime germansku Omorinu nad Evropom zbog nemačkog jezika, niti pastiš Malena zbog makedonskog fukanja

Ko su bili ljudi iz prvih redova

Sprejom protiv džibera

Izvesni Đomlija, besan na roditelje koji ga teraju da uči i brane mu da farba kosu u ljubičasto, izgovorio je jednom prilikom istorijsku rečenicu: "Jao, samo da završim taj fakultet, koji ću onda klošar da budem!"

Pobuna bubuljica

Bila je "fora" imati ploču iste večeri kad izađe, a znali smo da se u Zagrebu krčkaju Paket aranžman, prvi album Filma i nova ploča Azre

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu