Loader

Prva srpska STAR WARS konvencija

23.jun,22:49

Bilo je to negde u dalekom svemiru… U stvari, bilo je to u Beogradu u SKC-u, gde je održana prva srpska STAR WARS konvencija. Prema rečima Vladimira Vesovića, jednog od organizatora ove konvencije, ideja za njeno održavanje stigla je od članova škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“ koju on vodi.

„Arheolog Marko Aleksić predložio je da održi predavanje o svetlosnom maču koji se pojavljuje u Ratovima zvezda i onda smo poželeli da to proširimo. Tako smo došli na ideju da organizujemo konvenciju“, objašnjava Vesović.

Ljubitelji Ratova zvezda družili su se celog dana uz predavanja o raznim aspektima ove kultne filmske sage oko koje je nastala i cela prateća industrija kompjuterskih igara, stripova, figurica… Posle predavanja arheologa Marka Aleksića, posetioci su imali priliku da uživo vide i demonstraciju sedam tehnika na kojima se u čuvenom filmskom serijalu koristi svetlosni mač, što je izazvalo buran aplauz.

Velika posećenost ove konvencije navela je Vesovića na konstataciju da bi ona trebalo da postane tradicionalna, te će se tako Beograd pridružiti nizu svetskih gradova u kojima se održavaju ovakve konvencije.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve