Loader

Federer prekinuo Đokovićev niz

04.jun,00:12

Valja se nadati da Novakov „magični doktor“ ume da mu pomogne i sada, u verovatno najtežem trenutku Đokovićeve karijere. Teško je zamisliti gori ishod od poraza „za dlaku“ umesto pobede koja bi ga sigurno učinila sportskim svetskim čudom godine.

Rodžer Federer je u petak uveče bio bolji, koncentrisaniji i sigurniji. Konačni rezultat polufinalnog meča koji je trajao 219 minuta je 3:1 (7:6, 6:3, 3:6 i 7:6).

Mogao je da pobedi i Novak, ali kao da ga je za presudnu nijansu opteretilo to što bi posle pobede osvanuo na prvom mestu ATP liste, oborio Mekinrooov rekord u neprekinutoj seriji pobeda od početka sezone i, na tom pobedničkom talasu, možda „uzeo“ i Rolan Garos.

Ovako, nije prvi na svetu – do sledeće prilike, možda posle Vimbldona; drugi je a ne prvi na listi najduže serije pobeda u jednoj sezoni – niz koji teško da će ponoviti, jer to je ipak stvar koja se samo jednom desi (ili ne desi); treba da vrati pobedničko samopouzdanje.

Sigurno je da će ovo poslednje – elan, motivaciju i energiju – najpre povratiti, prosto zato što bez toga nema vrhunskog sportiste kakav je Novak Đoković, po nedavnoj oceni američkog Sport Ilustrejtida najbolji ovogodišnji svetski sportista bez premca.

U nedeljnom finalu Rolan Garosa biće zanimljivo kako je ova pobeda uticala na Rodžera Federera, ali i kako je eliminacija Đokovića delovala na Rafaela Nadala. Obojica će, to je bar sigurno, biti rasterećeni strepnje od igrača koji im je ove godine uzimao meru gde god ih je našao.

A do kraja sezone, videćemo ko je najbolji od najbolje trojice tenisera sveta.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve