<< VESTI | | 10.04.2011 16:59

 

Tuča solidarnosti s Japanom

Posle mitinga solidarnosti s narodom Japana ne zna se šta Srbi više vole, Japance ili trešnje (japanske)

Podnevni skup počeo je u pola jedan, ali se i mnogo ranije golim okom moglo videti da je par hiljada okupljenih podeljeno na onaj poznati srpski način: jedna polovina se okupila oko bine, a druga – mnogo gušća – oko nekoliko parkiranih autobusa GSB-a (žutih, japanskih) punih sadnica. Treća polovina Beograđana držala se razroko: s jednim okom ka bini, drugim prema autobusima i džabe sadnicama.

Rezultat?

Na bini: Priredba je, traljavo organizovana i još traljavije izvedena, završena za jedva pola sata.

Oko sadnica: U opštoj gužvi koju opravdano opisuju kao "neopisivu" i "stampedo" te ozbiljnoj tuči za džabe sadnice povređene su tri žene. Dve u ozbiljnim godinama (66, 70), treća u punoj snazi (37). Na putu k vrtovima u kojima će zasaditi one trešnje na kratko su zadržane u Hitnoj pomoći.

Beograđani su se onda mirno i dostojanstveno razišli, ne obraćajući pažnju na sugrađane koji su se dokopali japanskih trešanja i svakog drugog zeleniša koji su Srbijašume povodom skupa ljubavi, sreće, mira i prosperiteta za Japan podelile.

Beograd je zastupala pomoćnica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić. Pomenula je gotovo 200 miliona evra poklona Beogradu u proteklih deset godina.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki zahvalio je na iskrenoj podršci Beograda i Srbije u teškim trenucima koji Japan proživljava.

Gradonačelnik Dragan Đilas nije bio na Trgu, jer se oporavlja od operacije slepog creva. Oglasio se porukom sreće "što je danas iz našeg grada u svet otišla slika ohrabrenja i podrške prijateljskom narodu Japana". Nada se da će se Beograđani, u skladu sa svojim mogućnostima, priključiti akciji JKP "Infostan", koje je uz martovsku uplatnicu objedinjene naplate insertovalo i uplatnicu za humanitarnu pomoć Japanu.

Možda bi bilo efikasnije da su insertovane japanske trešnje? Ako je suditi po nedeljnom veselju, ljudi bi se prosto otimali.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net