TV manijak >

I tata bi sine

Dve scene seksualnog odnosa obeležile su prethodne sedmice. Prvi je nastao pored Beogradske arene i postao hit na internetu. Snimak je u suštini napravljen kamerama koje policija koristi za nadziranje Arene i saobraćaja na autoputu. Ovaj crno-beli dokumentarac počinje dolaskom automobila (luksuznijeg) na parking pored Arene, izađu momče i devojče, očigledno iz noćnog provoda, i nakon parkiranja započinje ljubavni odnos sa naslanjanjem na automobil. Svevideće oko policije prati, zumira i posle par minuta – eto dva policajca, gegaju se do para obuzetog strašću i tu počinje konverzacija. E, samo da mi je znati kako je zvučala uvodna rečenica, tim pre što su panduri bez kapa, a dečko bez gaća! Ona je zbrisala u kola pa je komunicirala kroz otvoren prozor. Dakle, Arena će ubuduće postati mesto ljubavnih sastanaka, a nekog će paliti i činjenica da se seksa pored saobraćajne žile-kucavice, da izvinete, jebe se njima za i na Koridor 10. Pretpostavljam takođe da bi ljubavnici došli pod udar zakona jer remete javi red i mir (na pustom parkingu) ili ometaju saobraćaj, jer šta ako neko tokom vožnje spazi Nju i Njega gde snimaju filmić pred budnim okom policije. Javnost je u Srbiji reagovala potpuno tabloidno, jer je postalo važno ko je devojče, ko je momče, gde žive, je l’ oće da uđu u neki rijaliti program, je l’ joj to verenik, da li je on vara i sve tako redom. Pojavila se čak i teorija dostojna Mir-Jam gde je Oko sokolovo u stvari ljubomorni dečko, koji je, gle čuda, tužan zbog raskida pronašao posao kao policajac. Zamislite samo njegovo čuđenje kada je svoju bivšu ljubav ugledao okom kamere kako se natrćila kraj skupih kola podno Arene. Krv je provrla, osveta je zaslepila sjaj policijske značke i snimak se našao na internetu. Prvih mesec dana medije nije zanimala činjenica da je nečija privatnost zabeležena policijskom kamerom, a zatim distribuirana putem interneta bez saglasnosti aktera. Postkoitalno, u priču su se uključile institucije, pa su ombudsman za ljudska prava i poverenik za zaštitu podataka o ličnosti saopštili da je zakon prekršen i najavili tužbu.

Ovo će možda biti kraj svih ljubavi na Košutnjaku, ili u Lipovičkoj šumi gde decenijama parovi noću odlaze da vode ljubav. Veliki brat nas posmatra i nikada ne možemo znati kada će obznaniti video-zapise naših ljubavnih avantura!

Kao za inat, poslednji serijal "Velikog brata" se upravo zove "Ljubi bližnjeg svog" i to se zaista desilo na početku serijala. Ovdašnji dečko je vodio ljubav sa devojkom iz Hrvatske, koja ima muža i dete. Reakcije su bile burne, familije prete, a drugi ljubomorni partner je već pokušao da preskoči zid kuće "VB" i upadne u program. Iako je RRA svojevremeno odlučila da se u Srbiji rijaliti programi ne smeju emitovati uživo već sa zakašnjenjem od nekoliko minuta, snimak seksa se našao u dnevnom pregledu. Prvo je palo privatavanje u bazenu, pa seks pod jorganom. Najluđi deo uvek kod nas dolazi, da izvinete, posle seksanja i to u vidu kajanja. Članovi RRA su posle sporne emisije održali sastanak gde su, sad stvarno moram da pustim mašti na volju – kolektivno gledali snimak i morali da utvrde da li su propisi prekršeni. Da l’ se deca samo pipkaju, ili je bilo nešto više, da li je slika bila za emitovanje, ili nije i da li je Pink prekršio zakon. Za sada nisam čuo kompletno mišljenje, ali sankcija nije bilo. Pobedila je ljubav! Smatram da bi pošteno bilo da Veliki brat u ime RRA upita ukućane da li je bilo seksa i da li im smeta što ih je videlo tri miliona gledalaca iz regiona. Jedan od članova Saveta je lepo definisao razliku između eksplicitnog seksa i "dirkanja" što pokazuje gotovo skolastički pristup temi.

Na kraju ispade da je televizijska realnost u Srbiji mnogo tolerantnija od ove svakodnevne. Na televiziji smo spremni da tolerišemo seks, dok u stvarnom svetu možemo zbog njega da izađemo na zao glas. Ako ste se kresnuli u kući "VB" ili na Pinku, onda ste hrabra osoba koja je spremna da podeli intimu sa auditorijumom, a ako vam se prohtelo u po’ noći na pustom parkingu Arene, onda vas snima samo policija. Iz svega navedenog možemo samo da zaključimo da ako se već seksate, ne propustite priliku da to ekranizujete na televiziji. Inače ćete gologuzi da pričate sa murijom.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST