Prodaja i veze

"Otvorena ponuda za prodaju Telekoma";
VREME.COM, 21. mart 2011.

Novinarka Marija Vidić, posle nezakonite i krajnje problematične procedure prodaje Telekoma, objašnjava da Telekom vredi onoliko koliko se ponudi za njega na tržištu. Časopis "Vreme" nekako zaboravlja šta je pisao o prodaji Telekoma 1997. godine u svom članku "Provizija, mito, i tajni računi" 2. oktobra 2003 (http://www.vreme.com/cms/view.php?id=353841).

"Vreme" zaboravlja da je jedini domaći privatizacioni savetnik u ovoj prodaji bila firma Ces Mekon čiji je osnivač i predsednik Zvonimir Nikezić, a gde je premijer Mirko Cvetković bio zaposlen dugi niz godina. U pomenutom članku je primećeno da je ova prodaja Telekoma 1997. godine produžila vlast Slobodana Miloševića za tri godine, a znamo šta su te tri godine značile za Srbiju. "Vremenu" je potpuno neinteresantno da je Mirko Cvetković sada premijer, a da je Dušan Nikezić (http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/242919/Propada-prodaja--Telekoma), sin Zvonimira Nikezića (http://www.blic.rs/m/Vesti/Tema-Dana/204772/Konsultantske-veze-drzavnih-funkcionera) u radnoj grupi koja prodaje Telekom, i veruje da je moguće da ova ekipa "tržišno prodaje" Telekom i pored toga što je ova prodaja nezakonita po više osnova. Možda se "Vreme" više ne bavi istraživačkim nego PR novinarstvom, pa je to zato.

Inače, prodaja Telekoma će imati pogubne posledice po ekonomiju Srbije, jer će omogućiti odlivanje više stotina miliona evra iz Srbije godišnje, što je oko 200.000 prosečnih godišnjih srpskih bruto plata.

Autorka je vanredni profesor ETF-a i bivša nestranačka ministarka telekomunikacija u Vladi Srbije, predložena od strane DS-a


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST