Investicije >

Delta Real Estate gradi Bauhaus

Srpska kompanija Delta Real Estate i nemačka Bauhaus potpisale su 14. marta ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta trgovinskog lanca Bauhaus u Srbiji u Bloku 53 na Novom Beogradu. Prodajni objekat biće deo budućeg Delta Parka, najvećeg ritejl parka u regionu sa ukupnom površinom od 70.000 kvadrata. Investicija u prvi maloprodajni objekat veličine 20.000 kvadrata iznosiće 25 miliona evra i omogućiće otvaranje 230 radnih mesta.

Sa izgradnjom je planirano da se počne 2012, a objekat bi trebalo da proradi najkasnije u jesen sledeće godine. Ugovor o izgradnji potpisali su Dejan Racić, potpredsednik za razvoj Delta holdinga, i Helmut Divald, direktor za međunarodni razvoj kompanije Bauhaus. U narednom periodu ova kompanija planira otvaranje još nekoliko objekta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Prodajni centar Bauhaus će kupcima ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorija građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, opreme za baštu i različitih proizvoda za kuću. Kompanija Delta Real Estatea obezbedila je partnerima odgovarajuću lokaciju i izvešće izgradnju objekta po principu "ključ u ruke". Saradnja sa kompanijom Bauhaus predstavlja nastavak saradnje Delta Real Estate sa renomiranim svetskim kompanijama i njihovog dovođenja na tržište Srbije.

Bauhaus je jedna od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", posluje u 15 zemalja sveta i trenutno ima 215 prodajnih objekata. Poznata je i kao kompanija visokih ekoloških standarda zbog čega je u 2010. od nemačkih kupaca dobila prestižnu nagradu "Trgovac godine".

Uspeh kompanije Bauhaus počeo je 1960. godine kada je otvorena prva specijalizovana prodavnica u Manhajmu, koja je bila i prva trgovina tog tipa u Nemačkoj. Ponudom različitog asortimana specijalizovanih proizvoda na jednom mestu, u kombinaciji sa samoposluživanjem i stručnim savetima, postavljeni su potpuno novi standardi u trgovini građevinskim materijalima i opreme za kuću. Prva Bauhaus prodavnica van Nemačke otvorena je u Austriji, a druga u Danskoj.

Od devedesetih godina prošlog veka, Bauhaus je ekspanziju usmerio i ka Istočnoj Evropi. Prvi specijalizovani centar otvoren je 1993. godine u Češkoj, zatim u Sloveniji 1997, Hrvatskoj 2000. i Mađarskoj 2007. Upravo počinju i građevinski radovi na izgradnji prvog centra u Bugarskoj.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST