Loader

Oružana pljačka u Beogradu

10.mart,14:33

Grupa maskiranih i naoružanih nepoznatih lica sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem su četvrtak, 10. marta u 12.50 u Ustaničkoj ulici kod broja 12 ispred zgrade Specijalnog suda Beogradu presrela i opljačkala dva kombija „sitroen berlingo“ preduzeća „Sekjuritas“ u kojima je transportovan novac „Univerzal banke“ i otela pet džakova novca.

Put vozačima kombija firme „Sekjuritas» presekla su dva automobila po „Blicu“ marke „audi A8“ i pljačkaši su pod pretnjom oružjem pokupili 800.000 evra.

Kako javlja B92, kada su presekli kolonu na početku Ustaničke ulice, jedan od razbojnika kundakom automatske puške razbio je staklo na automobilu obezbeđenja i naredio radnicima da im prvo predaju pištolje. Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, nakon čega su pljačkaši iz „Citroena“ odneli pet vreća sa novcem.

Od radnika obezbeđenja oteli su četiri pištolja i, prema izveštaju RTS-a u dva automobila modela Škoda i Audi pobegli u pravcu železničke stanice u Beogradu.

Za njima je odmah pokrenuta potera, a policija je ubrzo dobila informaciju da su u Prokupačkoj ulici kod železničke stanice Prokop zapaljena dva automobila, za koje policija pretpostavlja da su korišćeni u pljački novca. Dok je jedan od zapaljenih „audija“ goreo odjekivale su detonacije, ali povređenih nije bilo.

Vatrogasci su ugasili požar. Izveštaji medija ne slažu se u tome koliki je broj lica izvršio pljačku – list „Blic“ izveštava o osmorici, a RTS i B92 o četvorici pljačkaša.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve