Loader

Institut za onkologiju: Rezultati privremene uprave

10.februar,19:18

Članovi privremene uprave izrazili očekivanje da će novi direktor te institucije biti izabran po stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti.

Predstavnici Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije predstavili su na konferenciji za štampu 10. februara rezultate privremene uprave i izrazili očekivanje da će novi direktor te institucije biti izabran po stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti.

Dr Zoran Rakočević

Podnoseći izveštaj o radu, na koji je kako je sam rekao obavezan pred kraj mandata, vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Zoran Rakočević je naveo da je privremena uprava Instituta tokom poslednjih pet meseci rada ostvarila uštedu od 106 miliona dinara u kupovini određenih citostatika, da su ukinute liste čekanja na operacije i da su pacijentima dostupne terapije i lečenja po svetskim standardima. Osim toga, u proteklih pet meseci u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije lečeno je oko 110.000 ljudi, pregledano oko 27.000 u službama radiologije, a hemioterapiju su primila 7753 pacijenta. Kako je saopšteno, liste čekanja u tom institutu postoje samo na Klinici za radioterapiju i to za pacijente kojima ta procedura nije hitna. „Imamo četiri aparata i nema većih problema u njihovom radu. Prvi pacijenti se zrače od sedam sati pre podne, a poslednji između 21 i 23 casa“, naveo je Rakočević. Govoreći o dopunskom radu, on je naveo da se čeka odluka da dopunski rad organizuje ustanova i to samo u segmentima u kojima ne postoje liste čekanja: „Naravno da nam je u interesu da zaradimo novac i da se kod nas leče i ljudi iz regiona, ali pre svega su nam najvažniji naši pacijenti i ništa neće biti urađeno na uštrb naših osiguranika“, istakao je on.

Dr Zoran Rakočević, kome mandat v.d. direktora ističe 2. marta, potvrdio je novinarima da će se kandidovati za mesto direktora Instituta i ocenio da „nije toliko važno ko će biti direktor dokle god je pacijent u središtu sistema“. „Ne plašim se politike, jer savesno radim svoj posao. Sa mojim saradnicima određujem prioritete i dostignuti su izuzetni rezultati i određeni prioriteti“, kazao je on. Konkurs za direktora Instituta za onkologiju i radiologiju otvoren je do 18. februara i do sada se nije prijavio nijedan kandidat. Mediji su, međutim, proteklih dana pisali da će Socijalistička partija Srbije predložiti kandidata za to mesto, među kojima je pominjan i Vladimir Đukić, direktor Urgentnog centra.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve