Najseksepilnija žena na svetu >

Devojka iz komšiluka

Minka Keli odiše duhom obične Amerike, one koja sada najviše pati u krizi koja je zahvatila zemlju posle kraha na Volstritu. Kada Minka kaže da voli da kuva i da ne treba davati previše novca za odeću, to je ono što će i te kako biti prihvaćeno u vreme sve tanjih novčanika

Američki časopis za muškarce "Eskvajer" proglasio je najseksepilniju ženu na svetu za ovu godinu. To je Minka Keli (30), američka glumica koja je poznata po ulozi u TV seriji "Večernja svetla petkom". Eskvajerova nagrada za najseksepilniju ženu na svetu dodeljuje se od 2004. godine i do sada su je dobile Anđelina Džoli, Džesika Bil, Skarlet Johanson, Šarliz Teron, Hale Beri i Kejt Bekinsejl. Spisak dobitnica govori o tome da je ova nagrada ranije dodeljivana velikim zvezdama i da je Minka Keli prva koja ju je dobila, a da pre toga nije pripadala svetskom džet-setu. U seriji "Večernja svetla petkom", kojom je Minka Keli osvojila Amerikance, tumačila je ulogu Lajle Gerti, tipične američke devojke koja živi u malom gradu i navijačica je školskog tima u američkom fudbalu. Ova serija smatra se primerom televizijskog proizvoda koji prikazuje život američke srednje klase, a sudeći po intervjuu koji je povodom nagrade Minka Keli dala "Eskvajeru", i ona sama je obična Amerikanka.

Govoreći o svom detinjstvu, ona se prisetila odlazaka u samoposlugu sa svojom majkom, u kojoj su, kada bi na namirnice potrošili stotinu dolara, baš mnogo pazarile, a potom je konstatovala da su cene farmerki danas previsoke jer je nerazumno platiti 500 dolara za jedne farmerke pošto bi njihova realna cena trebalo da bude 230 dolara. Objašnjavajući šta je za nju idealno veče, ona je rekla da je to gledanje filma kod kuće, na kauču, na kome sedi ogrnuta ćebetom. Pošto zna i da kuva, ona je rekla da kada kuva za one koje voli, tom poslu prilazi pre svega srcem. Sve ovo govori da bi se Minka Keli sa mnogo prava mogla nazvati "devojkom iz komšiluka". Otac Minke Keli je bivši gitarista Aerosmita, Rik Dafi, koji je napustio porodicu, tako da ju je majka koja je radila kao striptizeta sama izdržavala. Sve do Minkine sedamnaeste godine, one su se stalno selile tako da glumica svoje detinjstvo opisuje kao "prilično teško". Ipak, ona nije završila u lošem društvu i za njeno ime se ne vezuje nikakav skandal. Javnosti su poznate tri njene veze, od kojih su dve bile sa glumcima za koje se takođe ne vezuju nikakvi skandali. Minka je sada u vezi sa veoma uspešnim igračem bejzbola koji ima i svoju fondaciju koja odvraća mlade od droge i alkohola.

Ono što Minku razlikuje od prethodnih dobitnica "Eskvajerove" titule je to što se za nju ne vezuje promiskuitetnost kao za Skarlet Johanson, koja je titulu najseksepilnije žene dobila u godini kada je njena navodna raskalašnost bila udarna medijska tema; ona nije u četrdeset drugoj godini rodila vanbračno dete, kao što je to bio slučaj sa Hale Beri, koju je nekoliko meseci posle porođaja "Eskvajer" proglasio za najseksepilniju ženu sveta; kao rođena Amerikanka ona nije mogla da privuče pažnju medija time što bi postala naturalizovani američki državljanin kao što je bio slučaj sa Šarliz Teron, koja je to učinila u maju 2007. godine da bi u novembru iste godine dobila "Eskvajerovo" priznanje. Ako u Minkinoj biografiji nema dramatičnih padova ili skandala, nema ni naglih uspona, jer nikada nije nominovana ni za jednu glumačku nagradu. Izgleda da je ta "praznina" u njenoj biografiji i karijeri i bila razlog njenog uspeha kod "Eskvajerovog" žirija.

Minka Keli odiše duhom obične Amerike, one koja sada najviše pati u krizi koja je zahvatila zemlju posle kraha na Volstritu. Kada Minka kaže da voli da kuva i da ne treba davati previše novca za odeću, to je ono što će i te kako biti prihvaćeno u vreme sve tanjih novčanika. Zbog svega toga, moglo bi se reći da je Minka Keli oličenje novog američkog pogleda na seksepil po kome žena koja pretenduje na tu titulu treba da bude privlačna, ali ne i ekstravagantna u svojim prohtevima. Jednostavnije rečeno – seksepil jeste poželjan, ali to treba da bude niskobudžetni seksepil.


 

Najseksepilnije žene u svetu

"Eskvajer" je objavio i listu najseksepilnijih žena u svim zemljama sveta. Pobednice u nekim zemljama su očekivane, kao što je to slučaj sa Francuskom gde je to Karla Bruni, Italijom i Monikom Beluči, ili Iman, koja je najseksepilnija Somalijka. Neretko se kao najseksepilnije u pojedinim zemljama pojavljuju predstavnice tih zemalja na takmičenju za Mis univerzuma ili sportistkinje koje su svoju zemlju predstavljale na olimpijadi, iz čega biva jasno šta je bio osnovni izvor za sastavljanje ove liste.

Poneke pobednice su titulu dobile iz političkih razloga. To je slučaj sa pevačicom Lindom Džordž, koja je proglašena za najseksepilniu Iračanku, iako decenijama živi u SAD, a po nacionalnosti je Asirka i hrišćanka. Slično je i sa Bahar Sumek, američkom glumicom, koja je Jevrejka, a poreklom je iz Teherana, a koja je najseksepilnija Iranka. Marija Resa napisala je knjigu o Al kaidi i to je osnovni razlog zašto je proglašena za najseksepilniju Filipinku, baš kao što je to slučaj i sa Malalom Džoja, poslanicom u avganistanskom parlamentu, koja je titulu dobila pre svega zato što je oštra kritičarka talibana.

Pojedina "Eskvajerova" obrazloženja o tome zašto su žene iz nekih zemalja proglašene za najseksepilnije spadaju u politički nekorektna i da su data za neku Amerikanku naišla bi na osudu. Tamnoputa Talita Irkao je fudbalerka Papue i Nove Gvineje, a obrazloženje za njenu titulu koje glasi "zbog kose" dato je zato što se ona farba u platinasto plavo. Ovakvo obrazloženje zasigurno bi izazvalo buru da je rečeno za neku crnkinju iz Amerike. Za Aureliju Flik, ministarku spoljnih poslova Lihtenštajna, rečeno je da je "zubata", iako njeni zubi nisu ništa manji od zuba Kondolize Rajs, za koju "Eskvajer" tako nešto ne bi nikada konstatovao. Trkačica iz Džibutija Fat Hinal Bural takmiči se za svoju zemlju u dresu koji je prilagođen islamskim običajima, ali je "Eskvajer" u obrazloženju za titulu naveo da joj je daje zato što ona tako obučena može da pretrči 100 metara za manje od 15 sekundi. Ovakav komentar predstavlja izrugivanje običajima jedne zemlje.

Na listi se našao i papa Benedikt sa napomenom da je diskvalifikovan i da on povodom toga nije "ništa izjavio, ponudio izvinjenje ili kaznu", što predstavlja svojevrstan komentar na držanje Vatikana povodom seks skandala koji potresaju katoličku crkvu.

Kod nekih žena su se pojavile greške u biografijama. Najveća se dogodila kod Širin Ebadi iz Irana koja je dobitnica Nobelove nagrade za mir, a koja je proglašena za Azerbejdžanku; Nikola Mar jeste Austrijanka i manekenka za donji veš, ali nije poslanica u austrijskom parlamentu, kao što je to navedeno u njenoj biografiji. Kamila de Burbon nikako ne može biti najseksepilnija žena u Monaku. Ova Italijanka se, doduše, udala u Monte Karlu, ali njen muž je Italijan i nije član vladarske kuće Monaka.

"Eskvajer" zaslužuje čestitke za proglašenje najseksepilnije žene San Marina. To je primadona Renata Tebaldi, koja je umrla 2004. godine. Obrazloženje za ovakvu odluku glasi: "Zato što njen glas još uvek živi".

Što se tiče prostora bivše Jugoslavije, situacija sa najseksepilnijim ženama je sledeća: najseksepilnija Slovenka je Marika Savšek, ovogodišnja predstavnica Slovenije na izboru za Mis univerzuma; kod Hrvatica to je Monika Jakšić, koja je u vezi sa Džordžom Klunijem; američka glumica Ivana Milićević je najseksepilnija Bosanka; manekenka Marija Vujanović je najseksepilnija u Crnoj Gori, a u Makedoniji je to manekenka Katarina Ivanovska. Mis Kosova Keštjela Pepši je najseksepilnija žena na Kosovu, a "Eskvajer " smatra da je to zato što ona može da nosi ogromnu punđu, a da ipak izgleda dobro. Mi bismo dodali da joj je uzor za nošenje punđe bila Jovanka Broz. Prema mišljenju "Eskvajera", najseksepilnija Srpkinja je teniserka Ana Ivanović.


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

Mini suknje i maksi grudi

"Eskvajer" je objavljujući da je Minka Keli najseksepilnija žena na planeti saopštio da su u najužoj konkurenciji bile i Kristina Hendriks, glumica, i Bruklin Deker, manekenka specijalizovana za donji veš i kupaće kostime. Njih karakteriše bujno poprsje, što ih razlikuje od Minke Keli, koja ih je uprkos tome pretekla u trci za titulu najseksepilnije žene. Ukoliko se zna da modni kreatori kažu da u godinama ekonomskih kriza žene nose duže suknje, moglo bi se reći da za ženske grudi važi obrnuto. Tretiranje ženskih grudi na ovaj način nekada bi bio čist seksizam, ali u vreme rasprostranjenosti plastične hirurgije njihov izgled postao je modni detalj, pa se tako "Eskvajerova" odluka o tome da za najseksepilniju ženu na svetu proglasi Minku Keli može posmatrati i na ovaj način.

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net