>

Scena

"Think Thank Town"

Ovogodišnji Festival književnosti "Think Thank Town", četvrti po redu, biće održan od 7. do 9. oktobra 2010. godine u Leskovcu. Posle Čarlsa Alversona, Stevana Tontića i Igora Mandića, koji su otvarali prethodna tri festivala, ovogodišnji festival otvara poznati kolumnista Teofil Pančić.

Festival će posetiocima ponuditi 23 programa koji će se održavati u prostorijama gradske biblioteke, inače tradicionalnog suorganizatora, ali i u prostoru leskovačkog muzeja. Leskovčani će moći da pogledaju "Fond stare i retke knjige" Biblioteke grada Beograda i "Festival jednog pisca" Kulturnog centra Beograda – posvećen Momčilu Nastasijeviću – koji će predstaviti Milan Vlajčić, i da prisustvuju promociji "Zeničkih sveski", prikazu savremene crnogorske književne scene iz ugla Dragana Drobnjaka, promociji knjiga Mirjane Đurđević i Teofila Pančića, predstavljanju književnog časopisa "Ulaznica" iz Zrenjanina i kultne emisije o kulturi "Vavilon" koju uređuje Jasmina Vrbavac... Tu je, naravno, i Ljubomir Živkov, koji – već po tradiciji – zatvara festival "Think Thank Town" svojim Retrovizorom.

Proistekao iz ideje časopisa za Balkan "THINK THANK" da je kulturno povezivanje Balkana imperativ ovog vremena, festival ove godine potpisuje "Povelju o bratimljenju" sa Književnim klubom Mostar. "Think Thank Town" se pojavljuje i sa svojom izdavačkom produkcijom: pored promocija knjiga Miloša Petkovića i Predraga Stankovića, najavljene su četiri nove knjige za sledeću godinu; dve iz Srbije, jedna iz BiH i jedna iz Hrvatske. Kuriozitet ovakvih izdanja jeste da polovina tiraža pripada autoru, a da se druga polovina besplatno deli svim posetiocima festivala.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA