Bil i Hilari Klinton sa ćerkom i zetom / fotografije: reuters

Američko venčanje godine >

Svadba ko svadba

Multikonfesionalno venčanje protestantkinje Čelsi Klinton (30) i Jevreja Marka Mecvinskog (32) u malom mestu Rajnbek bilo je pod velom državne tajne

Ćerka bivšeg američkog predsednika Bila i sadašnje državne sekretarke Hilari Klinton udala se 31. jula za bankara Marka Mecvinskog. Čelsi je od svog tate tražila da "lepo izgleda" na venčanju, to jest da smrša nekoliko kilograma. Bil je, izgleda, malo preterao, pa je zasenio i samu mladu: upalih obraza, mršav, "praznog pogleda", izazvao je naklapanje američke žute štampe da li je možda ozbiljno bolestan i tako bio u centru pažnje "kraljevske" svadbe.

Venčanje se držalo u strogoj tajnosti. Policija je blokirala puteve, čak je i vazdušni prostor iznad mestašca Rajnbek sa oko 8000 stanovnika 24 časa bio zatvoren. Paparaci nisu imali skoro nikakvu šansu. Navodno su i zvanicama oduzeti mobilni telefoni, da se slučajno neželjene slike ne bi pojavile u javnosti. Ne zna se ni ko je od mnogobrojnih pozvanih prominentnih gostiju, kao što su navodno Barbra Strejsend, Opra Vinfri, Stiven Spilberg itd. došao. Uslikane su jedino bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt i modna kreatorka Vera Vong, koja se pobrinula za mladu.

"Ovo je porodično venčanje", rekla je Hilari Klinton, te da joj je strogo naloženo da ne otkriva nikakve detalje. Ni do kakvih detalja nisu došle ni stotine novinara, fotoreportera i radoznalih posmatrača koji su se okupili na velelepnom zdanju Astor kort, ne bi li bacili pogled na mladence. Osim da se pretpostavlja da je venčanje za 400 do 500 zvanica koštalo između tri i pet miliona dolara, od toga, kako pišu američke novine: najam poseda 200.000 dolara, ketering 750.000 – po gostu 1500 dolara, cvetni aranžmani 250.000, muzika 40.000, fotografije 35.000, bezbednost 30.000, venčanica 25.000, pokretni keramički toaleti 15.000.

U rangu državne tajne ostalo je i kuda će mladenci otići na bračno putovanje.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA

POLITIČKO I BANKARSKO PLEMSTVO: Zvanice
  • USLIKANA PROMINENCIJA: Medlin Olbrajt...
  • ...i Vera Vong
  • RADOZNALCI STOJ: Rajnbek za vreme venčanja