Loader

Pretučen Teofil Pančić

29.jul,12:04

U subotu uveče novinar „Vremena" Teofil Pančić pretučen metalnom šipkom u gradskom autobusu u Zemunu

Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika „Vreme“, napadnut je i pretučen metalnom šipkom sinoć oko 23 časa u gradskom autobusu u Zemunu. Pančić je primljen u bolnicu gde mu je konstatovana kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci.

Policija je obavila razgovor sa Pančićem i izvršila uviđaj povodom ovog mučkog i očigledno planiranog napada na novinara „Vremena“.

Napad su izvršila dva muškarca koja su Pančića izvesno vreme pratila i potom ušla za njim u autobus na stanici na Trgu Branka Radičevića u Zemunu. Na očigled putnika napadači su izvadili metalnu šipku i njom udarali Pančića po glavi i telu.

Nakon izvesnog vremena, napadači su pobegli iz autobusa koji je stajo na stanici. Policija je izvršila uviđaj. Pančić je prebačen u bolnicu gde su njegove povrede sanirane. Srećom, nisu opasne po život.

Ovo je još jedan u nizu napada na novinare „Vremena“ – od otmice Dušana Reljića do podmetanja bombe u stan Dejana Anastasijevića – a dosadašnji počionici nikada nisu uhvaćeni i osuđeni.

Redakcija „Vremena“ zahteva od nadležnih organa, policije i tužilaštva, da napadače na novinara Teofila Pančića identifikuje, uhapsi i privede pravdi.

Reakcije zvaničnika povodom napada na Teofila Pančića

Reakcije javnosti

Komentar Dragoljuba Žarkovića, glavnog urednika nedeljnika Vreme

Tekst Teofila Pančića iz Vremena broj 1021, povodom ovog događaja

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve