Loader

SRBIJA-AUSTRALIJA: Skok u kengurovu torbu

24.jun,22:58

Srbija izgubila od Australije, učešće na Kupu završila poslednja u grupi

Srbija je izgubila od Australije sa 2:1.

Srbija je završila takmičenje na poslednjem mestu u grupi D na svetskom fudbalskom šampionatu.

Uljuljkani solidnom igrom u prvom poluvremenu utakmice izabranici Radomira Antića nisu promenili igru u poslednjih 45 minuta što su Australci iskoristili i iz jedne i po šanse postigli su dva gola.

Posle je bilo kasno za vađenje mada i ta šansa je postojala bez obzira što sudija nije svirao penal koji se, po kritrerijumima ovog fudbalskog nadmetanja, uobičajeno svira kada je jedan od australijskih igrača odneo loptu rukom u svom šesnaestercu.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku srpske kontrole lopte i igre, bez obzira što ih je protivnik nadtrčao i imao loptu u svojim nogama u boljem procentu.

Ličilo je da iz šansi koje su se nizale pred golom protivnika neko iz srpskog tima mora da zatrese mrežu: Krasić 12. minut, Ivanović 23, Žigić 33. minut – lopta je visila nadomak protivničkog šesanesterca, mada se videlo da Krasić i Jovanović, dve glavne poluge napada, ispadaju iz igre i bivaju odsečene od srednjeg reda.

Izgleda da je Srbija preterano samouvereno ušla u drugo poluvreme misleći da će s tom igrom doći do gola. Ispalo je sve obrnuto. Australijanci su za pet minuta, od 68. do73. minuta došli do dva gola prednosti, a izmene koje su tada napravljene i koje su ubrzale igru navale bile su odocnele.

Tošić je pokazao da se sa Australijancima trebalo nadigravati na nivou individualnih kvaliteta, jedan na jedan, a ta igra donela je, posle Tošićevog šuta, Pantelićev gol nade, desetak minuta pre kraja. Posle je još bilo gužve ali je nervoza učinila svoje.

Trebalo je igrati agresivnije u drugom poluvremenu, ići na pobedu nadigravanjem a ne čekanjem na protivničku grešku. Tim Australije bio je bolje taktički pripremljen. Odsekli su Žigića, Krasića su gurnuli ka centru…

Sasvim zasluženo su pobedili i rekao bih da je ovo najpre selektorov poraz jer je mislio da u mirnoj utakmici gde naš tim izgleda bolje mora i da se pobedi. Da je malo više i blagovremeno rizikovao našli bi se među 16 najboljih ekipa na svetu.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve