Događaj >

Prvi prolećni festival zdravlja

U beogradskom Domu vojske Srbije 16. i 17. aprila biće održan prvi prolećni festival zdravlja, ishrane, dijetetike, velnesa alternativne medicine i nege.

Cilj festivala je da građani dobiju informacije i savete stručnjaka iz različitih oblasti i da na jednom mestu nađu niz sadržaja koji će im pomoći da očuvaju zdravlje i unaprede kvalitet života.

Prolećni festival zdravlja po prvi put u Srbiji okupiće na jednom mestu sve one koji svojom uslugom, proizvodom ili znanjem mogu doprineti zdravijem i kvalitetnijem životu. Posetiocima se nudi mogućnost da se na jednom mestu informišu o proizvodima i uslugama, pomoćnim lekovitim sredstvima i alternativnim metodama lečenja i da ujedno provere stanje svog organizma tako što će popričati sa medicinarima, što će im stručnjaci izmeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi, odrediti bodi mas indeks…

Manifestacija će biti praćena akcijom "Uvedimo zdravstveno vaspitanje u osnovne škole", koja će biti sprovedena tako što će se na skupu sakupljati potpisi učesnika i posetilaca festivala. Ujedno će biti sprovedena i anketa o tome da li naši građani žive zdravim načinom života. Promoteri manifestacije, koja se održava u organizaciji časopisa "Tvojih 5 minuta" su ugledni lekari, poznate ličnosti i novinari iz gotovo svih uglednih medijskih kuća.

Neki od prijatelja festivala su Pedijatrijska sekcija Srpskog lekarskog društva, Udruženje "Roditelj", Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, Srpsko udruženje korisnika zdravstvenih usluga, Gradski zavod za gerontologiju, Halo beba, Udruženje za javno zdravlje Srbije, Republički zavod za sport, Muscle planet...


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST