Za svaki slučaj – odgovori

"(Ne)odbranjivo"; VREME 1001

G. Ratko Knežević pomislio je, kaže, da njegovo ime više neće biti pominjano u "Vremenu", "makar ne u neprikladnom kontekstu", kad eto ga opet, iako kaže da je "osporio moje navode". Nešto se ne sećam tog osporavanja; sećam se da me je bio izvređao besplatno. Sada te uvrede ponavlja, opet bez argumenata. Tako postaje monoton, da ne kažem dosadan, a to nije dobro za političku karijeru kojoj se, čujem, nada.

Opet g. Knežević pominje "krvavi novac duvanske mafije" kojim sam ja, kao biva, plaćen; pa o tome smo i prošli put, pa ništa: jednostavno, to nije istina.

"Za svaki slučaj", mene je g. Knežević prošle nedelje zapitao javno dva pitanja: da li sam ikada leteo avionima Caneta Subotića ili o njegovom trošku; i da li sam ikada primio pare od Caneta Subotića ili od s njime povezanih lica. Na ovo drugo pitanje već sam odgovorio u prošloj korespondenciji i ne bih da budem dosadan (nije dobro za posao), ali hajde, dobro, moram: ne, nikada nisam primio nikakav novac ni od Caneta Subotića, niti od lica i firmi njemu bliskih i/ili s njim povezanih; ni sa Kipra, ni iz Lihtenštajna, Ženeve, Londona, Vijentijana, Sajgona itd. Dakle: ništa i nikad.

Prvo pitanje je zanimljivije. U svom dugom i zanimljivom životu naleteo sam se raznim vazduhoplovima svih vrsta (osim balona i dirižabla) u vlasništvu kojekakvih kompanija i nevladinih organizacija. Neki od tih, da tako kažemo, avioprevoznika, je li, bili su veoma egzotični, ali ih neću navoditi; predaleko bi nas odvelo, a i zašto da besplatno zabavim g. Ratka Kneževića. Nijedan prevoznik i nijedan vazduhoplov (avion i helikopter), međutim, nisu bili u vlasništvu Caneta Subotića, niti lica i firmi njemu bliskih.

G. Ratko Knežević, očigledno, oseća potrebu da preko mene završava neka svoja posla; nešto ga, rekoh još onomad, svrbi. Tako on lovi mene, kao što njegov poslovni partner Nebojša Medojević lovi po Durmitoru Darka Šarića i tog istog veselog Caneta Subotića, pa od sebe pravi budalu na televiziji.

Idući put, gospodine Kneževiću, ponudite neki dokaz da me plaćaju Cane i duvanska mafija i da letim njihovim avionima. Ovako je to postalo dosadno, a to nije dobro za karijeru.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST