Loader

Smrt „kraljice devedesetih“

18.mart,19:49

Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko maneken Filip Kapisoda, pronađeni su mrtvi

Parafinska rukavica

Barutne čestice, kako izveštavaju „Večernje novosti“, pozivajući se
na policijske izvore, nađene su na rukama Filipa Kapisode, a na rukama
Ksenije Pajčin nisu. Ksenija je ubijena s leđa, hicem u potiljak,
iz neposredne blizine. Ksenijino telo bilo je pored izlaznih vrata i
ona je bila obučena u kožnu jaknu kao da se spremala da izađe. Dva
tupa zvuka iz stana broj 12 u Nikšićkoj ulici 6, na Voždovcu, čula su
se oko 16.30, a njih dvoje su prema nekim svedocima došli u stan
prethodnog jutra posle noći provedene u nekim kafićima. Pretpostavlja
se da je pištolj CZ 88, kalibra devet milimetara iz koga je pucano
pripadao Kapisodi. On u Srbiji nije imao dozvolu za držanje i nošenje
oružja. Izlazna rana na Filipovoj glavi govori da je on sebi pucao na
usta. U trenutku kada je pucao, Filip je bio u majici i farmerkama.
Iz tih detalja u medijima se povlači pretpostavka da je tragedija
nastala u nastupu besa kakav je zabeležen i nekoliko dana ranije kada
je intervencionisala policija zbog navodnog Filipovog pokušaja da
provali vrata. Poslednji dani nesrećnog para bili su obeleženi burnim
i drastičnim promenama raspoloženja.

Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko, maneken Filip Kapisoda pronađeni su u utorak, 16. marta mrtvi u stanu u Nikšićkoj ulici u beogradskom naselju Voždovac. Njihova tela pronađena su sa prostrelnim ranama od vatrenog oružja. Još uvek nije poznato da li je u pitanju ubistvo ili samoubistvo. U MUP-u navode da je istraga u toku, ali da je najverovatnije reč o ubistvu i samoubistvu. Kako je rečeno u Informativnoj službi MUP-a, oboje imaju prostrelne rane na glavi. Prema nekim informacijama, Ksenija ima ulaznu i izlaznu ranu na glavi, dok Filip ima samo izlaznu ranu na temenu. Pištolj je pronađen pored tela, ali nije rečeno ko je pucao. Nacionalni dnevnik Pink televizije, javio je da je konstatovana smrt ovog para, te da je Filip iz pištolja prvo ubio Kseniju, pa sebe. Kako nezvanično saznajemo, Ksenijini i Filipovi prijatelji, čitavog dana pokušavali su da dobiju makar jedno od njih dvoje telefonom, ali niko nije odgovarao na pozive. Njihova beživotna tela pronašla je Ksenijina majka u svom stanu, javlja Tanjug, dok drugi izvori navode da ih je pronašla pevačicina rođaka.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za RTS da je oko 19 časova policiji prijavljeno da su u stanu pronađeni Pajčin i Kapisoda. On je takođe rekao da su komšije oko 16.30 časova začuli dva pucnja.

Na Ksenijinom profilu na Fejsbuku administratori stranice objavili su da je „naša kraljica devedesetih ubijena“.

Međutim, Suzana Dojčinović iz informativne službe MUP-a Srbije kaže za „Vreme“ da je za sada zvanično potvrđeno samo nekoliko informacija: da jesu u pitanju njih dvoje, da imaju prostrelne rane i da je pored tela pronađen pištolj. Dojčinović kaže da je uviđaj još u toku, da se ne zna ko je na koga pucao, i da sve detalje tek treba da utvrdi Institut za sudsku medicinu.

Ispred zgrade u Nikšićkoj ulici gde se nalazi stan u kome je par pronađen okupio se veliki broj građana i pojedine estradne ličnosti, među kojima su Goran Stojičević Karamela, pevačica Goga Sekulić i stilista Bane Dević.

Ksenija Pajčin bila je pevačica, kozmetičarka, modna dizajnerka i fotomodel. Rođena je u Beogradu 3. decembra 1977, a poreklom je iz bosanskog sela Gubin na Livanjskom polju.

Karijeru je započela kao igračica u grupi Beat Street. Devedesetih godina postaje članica muzičke dens grupe „The Duck“. Sa hitom „Dačo volim te“, grupa je postigla popularnost među mlađom publikom, a Ksenija je skrenula pažnju na sebe. Marija Mihajlović je pevala za njihov prvi album, dok je Ksenija samo otvarala usta, kao i mnoge druge pevačice tog doba. Vlasnica je plesne škole u Beogradu. Jedno razdoblje svoga života provela je u Grčkoj. Kratko vreme je bila asistent-voditelj u emisiji Milovana Ilića Minimaksa.

Obdukcija na VMA

Doktorka Nada Macura iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć
rekla nam je da je njihova služba dobila poziv od policije u 19.02
sati, da su već u 19.06 bili na adresi i završila je uviđaj u
19.44. Ekipa hitne pomoći je konstatovala smrt muškarca i ženske
osobe. Oboje su imali prostrelne rane na glavi i nađeni su u
različitim delovima stana. Devojka je bila, maltene, naslonjena na
vrata, dok je muškarac bio nedaleko od nje u ležećem položaju.
Prostrelene rane bile su takve da se teško moglo u tom trenutku
utvrditi koje su ulazne, a koje izlazne.

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu, koji je i obavio uviđaj nakon smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode, naložio je da se izvrši obdukcija i toksikološka analiza radi utvđivanja uzroka smrti. Analize će po naredbi istražnog sudije obaviti Vojno-medicinska akademija. Porodica Filipa Kapisode je u sredu stigla u Beograd da bi prebacila njegovo telo u Crnu Goru.

Nakon što je napustila grupu „The Duck“ započela je solo-karijeru, koja je tekla sa vrlo polovičnim uspehom. U međuvremenu, novinske stupce punila je njena burna romansa sa Zvezdanom Slavnićem, sinom košarkaša Zorana Moke Slavnića i višestrukim povratnikom sa kriminalnim dosijeom. Zbog ubistva Olivera Jovanovića u martu 1998, u Kazneno-popravnom zavodu „Valjevo“ izdržavao je kaznu od devet i po godina, koja je amnestijom smanjena na osam. U avgustu 2002. policija je privela Zvezdana Slavnića zato što je, po saopštenju MUP-a, dvaput udario vlasnika beogradskog restorana Trag jer mu nije ostavio slobodan sto. Sledeći put, uhapšen je u oktobru 2008. zbog sumnje da je jedan od glavnih organizatora distribucije heroina i kokaina iz Beograda na narko-tržišta u unutrašnjosti Srbije. Radilo se o akciji presecanja narko-kanala koju je pokrenula kruševačka policija. Poslednjih godina u medijima i po čaršiji se spekulisalo o Ksenijinoj zavisnosti od droga. Takvim glasinama išlo je na ruku i njeno ponašanje u javnim nastupima. Nije mnogo vodila računa gde i šta priča, što je naročito došlo do izražaja prilikom jednog gostovanja u Pinkovoj emisiji „Vi pitate“ u kojoj je sasvim očigledno bila pod uticajem nečega. Govorila je neartikulisano, pokreti su joj bili nagli i nepredvidivi, a voditeljka je delovala prilično zbunjeno. Snimci te emisije i danas kruže Jutjubom.

Filip Kapisoda rođen je 3. aprila 1987. godine. Bavio se rukometom, ali je ostavio sport da bi se potpuno posvetio manekestvu. Pre četiri godine bio je najuspešniji maneken beogradske Nedelje mode. U izborima raznih ženskih časopisa, važio je za jednog od najpoželjnijih neženja. Šira javnost ga je upoznala kao dečka Ksenije Pajčin i učesnika VIP Velikog brata 2009. godine. Živeo je na Cetinju. Tokom boravka u kući „Velikog brata“ obznanio je da su Ksenija i on u vezi, što je ona demantovala. Međutim, po njegovom izlasku iz kuće, pojavljivali su se zajedno na javnim mestima i potvrdili da su ponovo u vezi.

Kako „Vreme“ nezvanično saznaje, dva dana pre smrti, u nedelju, 14. marta, Ksenija Pjačin i Filip Kapisoda su se potukli u njenom stanu na Voždovcu, pa su komšije zvale policiju. Niko nije priveden. Poznati par nekoliko puta se u javnosti svađao, prekidao i obnavljao vezu, a detalji su neretko završavali u tabloidima.

Ksenija i Filip 29. januara bili su povređeni u saobraćajnoj nesreći u selu Lisovići kod Barajeva, kada je „reno megan“ kojim je upravljao Filip proklizao, sleteo sa seoskog puta i udario u trafo-stanicu. Bili su u vikendici u Lisoviću, koja se nalazi nedaleko od kuće u kojoj je sniman šou „Farma“. Meštani sela Lisović kažu da poznata pevačica često dolazi u vikendicu koju je sagradio njen otac pre više od 20 godina. Filip Kapisoda tada nije imao alkohola u krvi, a uzrok nesreće je led na kolovozu. Ksenija Pajčin je u maju 2004. takođe imala saobraćajnu nesreću kod Sjenice kada se sa nastupa u Novom Pazaru vraćala u Beograd. Tada je ona vozila, a s njom su u kolima bile dve igračice. Sve tri su prošle sa lakšim povredama, posekotinama i modricama.

Poslednju izjavu za medije pevačica je dala 4. marta kada je za „Kurir“ demantovala da je trudna: „Nisam trudna i ne znam o čemu se tu radi? Verovatno mi neka ljubomorna koleginica ‘pakuje’ trudnoću i plasira takve dezinformacije. Živa sam i zdrava, a ako da bog, jednog dana ću imati decu, ali trenutno još nije vreme za trudnoću“, rekla je Ksenija.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve