Loader

Identifikovan leš sa Jaruna

11.mart,13:59

Izvori "Vremena" kažu da je Simić bio poverljivo lice čuvenog Luke Bojovića

Raskomadan leš koji su kajakaši pronašli kako pluta po zagrebačkom jezeru Jarun pre dva dana identifikovan je danas u kriminološkom institutu „Dr Ivan Vučetić“ u Zagrebu kao Cvetko „Cvele“ Simić, lice odranije poznato organima gonjenja. Identifikacija je obavljenja putem analize DNK, a uz pomoć Uprave kriminalističke policije MUP Srbije. Tačan uzrok smrti ustanovljava se u tom uglednom institutu, jer je leš proveo u vodi oko mesec dana.

Izvori „Vremena“ kažu da je Simić bio izuzetno sposoban i inteligentan kriminalac, poverljivo lice čuvenog Luke Bojovića, ali i sklon saradnji sa raznim organizovanim kriminalnim grupama, zavisno od prilika za dobar posao. Kažu takođe da je bio uspeo da se infiltrira u policiju, tipično za Bojovićevu grupu, ali i da su ti kontakti kasnije uspešno neutralisani. Po ubistvu Ive Pukanića i Nike Franića (oktobra 2008.), operativni podaci ukazali su da se Simić pojavio u Zagrebu da bi izvesno lice prebacio za Beograd. Postavljena je zaseda u jednom restoranu, ali se to lice nije pojavilo u očekivano vreme. Pojavio se Simić, koji je tada i uhapšen; kod njega je nađena manja količina narkotika. Upitan zna li nešto o dvostrukom ubistvu, odgovorio je da ne zna, ali da bi njegov kum Luka Bojović možda mogao znati. Za Bojovićevu bandu veruje se da je umešana u ubistvo jednog lica bliskog Sretenu „Joci Amsterdamu“ Jociću, ali u druga krivična dela. Pušten je da se brani sa slobode, ali mu se pre nekoliko nedelja izgubio svaki trag, pa je MUP Hrvatske bio raspisao objavu za njim, kao za nestalim licem.

Bela knjiga MUP Srbije („Organizovane kriminalne grupe i pojedinci“, drugo izdanje, 2006.); izvod:

„Pripadnik organizovane kriminalne grupe Luke Bojovića… Simić je jedan od najpoverljivijih ljudi Luke Bojovića i sa Lukom održava redovne telefonske kontakte. Jedno vreme je bio zadužen za vođenje posla u kladionici „Taš“, kao i za iznajmljivanje štek-stanova. Po nalogu Luke Bojovića, Simić često putuje u Hrvatsku i BiH, odakle telefonom kontaktiraju.

Simić krijumčari narkotike koje nabavlja od lica iz crnogorskog kriminogenog miljea, a postoje indicije da Simić deo novca koji zaradi krijumčarenjem narkotika daje za finansiranje kriminogenih aktivnosti OKG (organizovane kriminalne grupe) „Pekar“. Simić ostvaruje česte kontakte sa Ivanom B., a u vezi poslova vezanih za krijumčarenje narkotika. Po nalogu Simića Saša B. je zadužen za pakovanje narkotika i njihovu dalju distribuciju.

Pored toga, Simić pruža logističku podršku, organizuje, priprema i prikuplja podatke o kretanju potencijalnih žrtava. Takođe ostvaruje česte telefonske kontakte sa pripadnicima hrvatske, bosanske i crnogorske mafije.“

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve