Loader

Dejvis kup: Srbija-SAD 2-0

06.mart,01:24

Viktor Troicki je savladao Džona Isnera, a Novak Đoković Sema Kverija

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa pošto posle prvog dana vodi u meču sa SAD sa 2-0. Prvo je Viktor Troicki, posle 3 sata i 37 minuta savladao drugog igrača SAD Džona Isnera sa 3-1 (7-6, 6-7, 7-5, 6-3) dok je drugi poen pola časa pred ponoć doneo prvi reket Srbije Novak Đoković pobedivši Sema Kverija takođe sa 3-1 (6-2, 7-6, 2-6, 6-3) posle teške borbe koja je potrajala 3 sata i 24 minuta. Đoković je iskoristio tek petu meč loptu u gemu koji je posle 40-40 i prve meč lopte potrajao još punih 8 minuta jer se visoki Amerikanac dobro branio i četiri puta spasavao meč ali je uporniji i ipak vidljivo bolji Đoković na kraju zasluženo slavio.

Naš najbolji teniser je odlično otvorio meč, posle glatkih 6-2 u prvom setu očekivao se lakši posao u nastavku ali je drugi set dobio u taj-brejku tako što je kod 2-4 uspeo da vrati „brejk“, izjednači na 4-4 a do kraja seta nije bilo gubljenja sopstvenog servisa. Amerikanac je posle 2-2, uspeo da napravi dva „brejka“ i da dobije treći set sa 6-2 da bi Novak na početku četvrtog seta stekao prednost od 2-0 i to mu je bilo dovoljno za težak, ali zasluženi uspeh.

Put ka punom uspehu prvog dana otvorio je Viktor Troicki pobedivši džinovskog Džona Isnera (2,08 m!), pre svega zahvaljujući znatno manjem broju takozvanih neiznuđenig grešaka, 36 prema 59 protivnikovih.

Prvi meč u „Areni“ posmatralo je nekih 5-6.000 gledalaca, manje nego što se očekivalo i što su teniseri priželjkivali, ali se tokom popodneva broj gledalaca duplirao tako da je atmosfera bila odlična. Publika je prilično pomogla našim igračima, posebno Novaku Đokoviću koji je u presudnim trenucima meča otvoreno tražio njenu veću podršku. Vođstvo od 2-0 izazvalo je opšte oduševljenje u publici, ali i u našem taboru. Svima je laknulo jer je vođstvo od 2-0 prvog dana ukalkulisano u idealni rasplet koji vodi u četvrtfinale. Do tog podviga nedostaje još jedan poen. Prvu šansu imaće u subotu od 14,00 Nenad Zimonjić i Janko Tipasrević koji će činiti naš dubl protiv braće Boba i Majka Brajana, najboljeg dubla na svetu sa kojim Zimonjić, doduše uz paru sa Kanadjaninom Danielom Nestorom, ratuje već godinama. U slučaju pobede američkog dubla, Srbija će treći poen potražiti u nedeljnim preostalim singl-duelima.

Ako pobedi Amerikance, Srbija će u četvrtfinalu igrati, gotovo sigurno, sa Hrvatskom. Meč će se igrati u Splitu od 7. do 9. jula. Hrvati posle prvog dana svog meča prvog kola vode u Varaždinu protiv Ekvadora sa 2-0 i nema sumnje da će dobiti duel.

Ostali rezultati prvog dana:

Španija-Švajcarska 1-1

Francuska-Nemačka 2-0

Rusija-Indija 2-0

Švedska-Argentina 1-1

Hrvatska-Ekvador 2-0

Belgija-Češka 0-2

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve