Loader

Hapšenje Kristijana Golubovića

21.januar,21:12

Video u produkciji MUP-a prikazuje kako su Golubović i njegov pajtaš "pali" ispred crkve Svetog Marka u Beogradu

MUP Srbije je potvrdio da je Aleksandar Golubović, zvani Kristijan, uhapšen u subotu 15. januara zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je raznosila drogu na relaciji Novi Pazar-Beograd.

Video u produkciji MUP-a prikazuje kako su Golubović i njegov pajtaš „pali“ ispred crkve Svetog Marka u Beogradu. Policajci u civilu su sačekali da ta dvojica izađu iz ckrve i na parkingu su ih uhapsili, pa se Golubović opet našao iza rešetaka. Pretpostavlja se da je primopredaja heroina izvršena u crkvi.

Pored njih, beogradska policija u sadejstvu sa BIA, pod patronatom Višeg tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila je Milanku Golubović (60), Uroša Vukovića (20), Mirsada Fujaljkića (28), Safeta Ibrović (38) i maloletnu A. K.

Grupa se tereti za krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je saopštila da je Safet Ibrović preko Mirsada Fujaljkića jednom nedeljno slao heroin i paracetamol koji bi u Beogradu preuzimali Uroš Vuković i A. K.

Droga je bila prepakivana u stanu Milanke Golubović u paketiće koje je Aleksandar Golubović predavao Feratu Skenderovskom radi dalje prodaje.

Ferat Skenderovski je uhapšen 13. januara i tom prilikom je kod njega pronađeno oko osam grama heroina. On je priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu i određen mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičene Milanka Golubović i A. K. lišene su slobode u iznajmljenom stanu, koji je koristila Milanka Golubović, gde je prilikom pretresa stana pronađeno 100 grama heroina, 100 grama paracetamola, jedna vagica za precizno merenje, veći broj mobilnih telefona i jedan pištolj marke „bereta“.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem sudu u Beogradu, saopštio je MUP.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve