Loader

Prijatelji

25.decembar,14:56

Qeeria centar promovisao je kalendar za 2010. godinu

U okviru kampanje „Prijateljstvo koje traje“, Qeeria centar promovisao je četvrti, sad već tradicionalni, kalendar za 2010. godinu. Na kalendaru nazvanom „Prijateljstvo u doba recesije“ ovaj put pojavljuju se pevačica Severina, novinarke Luna Lu i Sandra Perović, književnica Maša Rebić, umetnica Jelena Maćić i aktivistkinje Jelena Višnjić i Kristina Vasholm. Jedini muškarac na kalendaru jeste aktivista Nikola Herman. Modeli su, kao i do sada, fotografisani u provokativnim pozama i aranžmanima, a kao jedan od razloga zašto su u pitanju uglavnom žene, navedena je solidarnost između žena i gej muškaraca.

Naime, prema poslednjim istraživanjima, čak 61 procenat gej mušakaraca u Srbiji svoju seksualnu orijentaciju najpre saopšti ženama. Od ukupnog broja žena kojima se povere, 64 procenta su žene heteroseksualne orijentacije, od kojih 59 procenata čine njihove prijateljice.

Zbog toga, a takođe u okviru kampanje „Prijateljstvo koje traje“, ženama je na sajtu www.kafenisanje.com upućen poziv da napišu svoju priču o iskustvu sa gej prijateljem, uz šansu da dobiju simbolične nagrade. Pored novosti u vezi sa kampanjom, na istom mestu mogu da se nađu legendarne izjave žena koje su se u ranijim vremenima družile s gej mušakarcima ili podržavale borbu za njihova prava. Između ostalih, tu je i tvrdnja Elizabet Tejlor: „Znate, neprestano tvrde da su brakovi rezervisani isključivo za muškarce i žene. Pa, ja sam živi primer da to ne funkcioniše“.

Severina Vučković

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve