Loader

Corridor X u Beogradu

03.decembar,20:53

Izložba fotografija Davora Konjikušića je esej u kojem fotograf prati transevropski Koridor 10

U Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4) u Beogradu 06. decembra u 20:00 časova biće otvorena samostalna izložba fotografija Davora Konjikušića. Reč je o fotografskom eseju započetom ove godine u kojem fotograf prati transevropski Koridor 10. Krenuvši iz Salzburga, autor je prošao Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Grčku i Makedoniju. Pri tome je tražio odgovor na pitanje šta je to što zapravo ovaj autoput povezuje. Kao rezultat traženja odgovora nastale su fotografije ljudi, života na putu, mesta, gastarbajtera, gradova, mostova, lica…

„Radi se o projektu koji je nedavno započet i koji će trajati kroz duži niz godina. Uglavnom sam koristio dokumentaristički pristup, bez intervencija, pokušavajući istovremeno dati i autorski komentar. Istovremeno trudio sam se izaći iz stereotipne slike o odnosima između istoka i zapada. Kao promatrač tražio sam da otkrijem sve ono što jedna velika građevina, nazvana Koridor 10 povezuje, što je ono što danas spaja, a što kao ‘površni’ posmatrači ne vidimo“, izjavio je autor izložbe.

U istom prostoru nakon otvaranja izložbe nastupa DJ trio Samo Sloga Sound System iz Novog Sada. Sa kvalitetnim izborom uz adekvatnu VJ pratnju ovaj tri poznat je po plesnim, bučnim i energičnim zabavama.

Davor Konjikušić rođen je 1979. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. U Beogradu je završio srednju školu, i studirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Pre dve godine upisuje Akademiju dramske umetnosti u Zagrebu, smer fotografija i filmska kamera.

Duži niz godina radio je kao novinar nedeljnika „Vreme“ i samostalnog srpskog nedeljnika „Novosti“ u Zagrebu. Autor je tri dokumentarna filma. Zadnjih godina posvetio se fotografiji. Do sada je izlagao na šest izložbi.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve