Loader

Siniša Vučinić osuđen na uslovnu kaznu

08.oktobar,19:41

Zbog pretnji smrću poslaniku SDU Žarku Koraću i novinaru „Vremena" Milošu Vasiću, Siniša Vučinić je osuđen na šest meseci, uslovno dve godine

Zbog pretnji smrću poslaniku SDU Žarku Koraću i novinaru „Vremena“ Milošu Vasiću, Siniša Vučinić je osuđen na šest meseci, uslovno dve godine. Žarko Korać nezadovoljan je presudom i izjavio je da se nada da će tužilaštvo na presudu uložiti žalbu.

Obrazlažući presudu sudija Aleksandar Stepanović je rekao da je uzeo u obzir činjenjice da je Vučinić porodičan čovek, i da nije ranije pravosnažno osuđivan i poručio mu: „Pamet u glavu“.

Pre izricanja presude Vučnić se izvinio zbog pretnji Koraću i Vasiću. Po završetku suđenja izjavio je da je njegov stav pogrešno protumačen i da nije želeo nikome da preti. „Ja ne znam čemu strah. Ja ponavljam, nikome nisam pretio. Nisam čovek mržnje. Mogu da prezirem, kao što mogu da volim, ali ne mogu da mrzim“, rekao je Vučinić.

Podsetimo, krajem jula redakcijama „Glasa srpskog“ iz Banje Luke i „Vremena“ stigli su telegrami sa „izrazima saučešća“ zbog „smrti vašeg novinara Miloša Vasića“. U drugom pismu Vučinić se pohvalio da i zahvaljujući njemu, „između ostalih, Vasićev i Koraćev prijatelj, veleizdajnik srpskog naroda Zoran Đinđić više nije živ“, i dodao da će se potruditi da Vasić i Korać Đinđiću „uskoro prave društvo“.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve