Loader

Izvinjenje za nacionalistički ispad

24.septembar,21:06

Gradonačelnik Splita Željko Kerum objasnio je da je zbog nesnalažljivosti u emisiji na HRT-u ispao rasista

Gradonačelnik Splita Željko Kerum koji je pre nekoliko dana na Hrvatskoj radio-televiziji u emisiji „Nedeljom u dva“ izjavio da Srbima i Crnogorcima ne bi dopustio ulazak na hrvatsko tržište jer od njih nikada ništa dobro nije bilo, i da nikad ne bi dozvolio da Srbin bude član njegove porodice, pisano se izvinio zbog svojih reči.

„Isključivo zbog moje nesnalažljivosti u takvoj vrsti provokativnih diskusija izrekao sam reči zbog kojih žalim i zbog kojih sam ispao ono što nikada nisam bio – rasista, nacionalno netrpeljiv i isključiv“, napisao je Kerum.

Hrvatska radio-televizija sapštila je da izjave njihovih sagovornika nisu stavovi hrvatskog javnog servisa. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu pregledalo je snimak emisije „Nedeljom u 2″, i odlučilo da nema temelja za podnošenje prijave. Međutim, hrvatsko Veće za elektronske medije prekršajnom sudu podnelo je optužni predlog protiv ove televizije tvrdeći da je njihova emisija „Nedeljom u dva“ podsticala na nacionalnu netrpeljivost.

Crnogorska ambasada u Hrvatskoj, kao i ambasada Srbije, osudile su izjave Keruma. Predstavnici hrvatskog Ministarstva inostranih poslova poručili su da izjave Keruma ne odražavaju stav ministarstva i da su neprimerene i neprihvatljive.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve