Loader

Istraga protiv Rodića

18.septembar,15:20

Sumnja se da je Rodić utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara

Protiv vlasnika „Kurira“ Radisava Rodića, zbog sumnje da je izvršio utaju poreza, u petak, 18. septembra podnet je zahtev za sprovođenje istrage.

Portparol republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić u izjavi za medije rekao je da se sumnja da je Rodić utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara. Rodić je navodno izbegao plaćanje poreza na promet u iznosu od 115,3 miliona dinara i poreza na dohodak građana u iznosu od 88 miliona dinara.

„Na osnovu naredbe istražnog sudije prikupljeni su dokazi iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je Radisav Rodić izbegao plaćanje poreza jer nije prijavio stečene prihode, i to porez na promet proizvoda, porez na prihode od kapitala kao i porez na ostale prihode“, rekao je Zorić.

Istraga je pokrenuta, objasnio je Zorić, na osnovu krivične prijave koju je podnela Poreska uprava. „Ovde se uopšte ne radi o primeni novog Zakona o javnom informisanju već Krivičnog zakonika koji važi za sve građane naše države“, dodao je Zorić. Za to krivično delo zaprećeno je, uz novčanu, i kaznom do osam godina zatvora.

Zaposleni u redakcijama listova „Glas javnosti“, „Kurir“ i „Grom“, u čijim prostorijama uz pratnju policije borave poreski inspektori, u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije Borisu Tadiću apelovali su da spreči „teror nad njima“ i naveli da je Tadić potpisivanjem Zakona o informisanju „otvorio vrata najgrubljem kršenju ljudskih prava u novijoj istoriji Srbije“.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve