<< VESTI | | 17.09.2009 11:19


 

Bajkerski skup u Crnoj reci

Kako piše na zvaničnoj prezentaciji Centra, protojerej Peranović i dalje je "veoma aktivan i nezamenljiv u centru Crna Reka, ne kao upravitelj već kao savetnik za duhovno-psihološko-terapeutska pitanja"

Protojerej Branislav Peranović bi za širu javnost bio tek jedan od mnoštva sveštenika Srpske pravoslavne crkve da "Vreme" nije objavilo snimak terapeutskog batinanja štićenika u Pravoslavno Misionarskom i Duhovno Rehabilitacionom Centru "Crna Reka" kojim je on rukovodio. Zbog svog delovanja - nasilničkog ponašanja, zlostavljanja i mučenja - protiv "oca Branislava", kako ga oslovljavaju oni koji ga lično poznaju, podignita je optužnica pred Opštinsim sudom u Tutinu, a vladika Artemije ga je, posle podužeg nećkanja, smenio sa mesta upravnika Centra i predao Crkvenom sudu na dalje postupanje. Uprkos zahtevu opštinskog tužioca, otac-batinaš nije završio u pritvoru, već mu je omogućeno da se brani sa slobode: po mišljenju Tročlanog veća tutinskog Opštinskog suda, osnova za pritvor nema, jer smenjen je sa mesta upravnika i više ne boravi u Crnoj Reci, te neće uticati na svedoke.

Međutim, ne da "otac Branislav" boravi u Crnoj reci, već organizuje "bajkersku" žurku. Zvanično, reč je o "vožnji podrške Pravoslavno Misionarskom i Duhovno Rehabilitacionom Centru". Domaćin druženja će biti upravo osnovan Moto klub Crna Reka, koji za sada ima deset članova i veoma interesantan grb. Za uveče je predviđena večera , potom "živa svirka". Za smeštaj učesnici ove "vožnje podrške" ne moraju da brinu: kako se u pozivu naglašava, Duhovni centar "Crna reka" poseduje oko 70 mesta za smeštaj, kao i veliki i uredjen prostor za postavljanje kampa. Dan posle žurke služiće se sveta liturgija u kapeli Svetog Simeona Bogoprimca. Liturgiju će služiti protojerej Branislav Peranović i sveštenik Dejan Jakovljević. Inače, kako piše na zvaničnoj prezentaciji Centra, protojerej Peranović i dalje je "veoma aktivan i nezamenljiv u centru Crna Reka, ne kao upravitelj, već kao savetnik za duhovno-psihološko-terapeutska pitanja".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST