Loader

Bajkerski skup u Crnoj reci

17.septembar,11:20

Kako piše na zvaničnoj prezentaciji Centra, protojerej Peranović i dalje je "veoma aktivan i nezamenljiv u centru Crna Reka, ne kao upravitelj već kao savetnik za duhovno-psihološko-terapeutska pitanja"

Protojerej Branislav Peranović bi za širu javnost bio tek jedan od mnoštva sveštenika Srpske pravoslavne crkve da „Vreme“ nije objavilo snimak terapeutskog batinanja štićenika u Pravoslavno Misionarskom i Duhovno Rehabilitacionom Centru „Crna Reka“ kojim je on rukovodio. Zbog svog delovanja – nasilničkog ponašanja, zlostavljanja i mučenja – protiv „oca Branislava“, kako ga oslovljavaju oni koji ga lično poznaju, podignita je optužnica pred Opštinsim sudom u Tutinu, a vladika Artemije ga je, posle podužeg nećkanja, smenio sa mesta upravnika Centra i predao Crkvenom sudu na dalje postupanje. Uprkos zahtevu opštinskog tužioca, otac-batinaš nije završio u pritvoru, već mu je omogućeno da se brani sa slobode: po mišljenju Tročlanog veća tutinskog Opštinskog suda, osnova za pritvor nema, jer smenjen je sa mesta upravnika i više ne boravi u Crnoj Reci, te neće uticati na svedoke.

Međutim, ne da „otac Branislav“ boravi u Crnoj reci, već organizuje „bajkersku“ žurku. Zvanično, reč je o „vožnji podrške Pravoslavno Misionarskom i Duhovno Rehabilitacionom Centru“. Domaćin druženja će biti upravo osnovan Moto klub Crna Reka, koji za sada ima deset članova i veoma interesantan grb. Za uveče je predviđena večera , potom „živa svirka“. Za smeštaj učesnici ove „vožnje podrške“ ne moraju da brinu: kako se u pozivu naglašava, Duhovni centar „Crna reka“ poseduje oko 70 mesta za smeštaj, kao i veliki i uredjen prostor za postavljanje kampa.

Dan posle žurke služiće se sveta liturgija u kapeli Svetog Simeona Bogoprimca. Liturgiju će služiti protojerej Branislav Peranović i sveštenik Dejan Jakovljević. Inače, kako piše na zvaničnoj prezentaciji Centra, protojerej Peranović i dalje je „veoma aktivan i nezamenljiv u centru Crna Reka, ne kao upravitelj, već kao savetnik za duhovno-psihološko-terapeutska pitanja“.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve