<< VESTI | | 12.09.2009 22:54


 

EP u Poljskoj

Pobedom nad domaćinom Poljskom srpski košarkaši započeli drugu fazu takmičenja

Drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj Srbija je otvorila pobedom nad domaćinom Poljskom 77-72 (43-36) i napravila značajan korak ka četvrttfinalu. Ovaj uspeh, kombinovan sa porazom Španaca od odličnih i dosad neporaženih Turaka, otvara put ka jednom od prva dva mesta u grupi što nije toliko značajno zbog rivala u cetvrtfinalu, koliko zbog činjenice da će prve dve ekipe imati dan više za odmor.

Meč sa Poljskom bio je pod kontrolom svih 40 minuta, ali je ekipa - što je sasvim normalno za ovako mlad sastav - pokazala velike oscilacije. Tako je više nego ubedljiva prednost od 16 poena (56-40) u 27 minutu svedena samo na dva poena (64-62). Tada su usledili poeni Milenka Tepića sa linije penala, pa Nenada Krstića i meč je ušao u relativno mirnu završnicu.

Najbolji igrač bio je kapiten Nenad Krstic sa 18 poena i takođe prvi skakač sa 8 uhvaćenih lopti. Miloš Teodosić je ubacio 13 (8/10 penali), Uroš Tripković 12 (trojke 4/8), Milenko Tepić 11, Novica Veličkovć 10 plus 7 skokova. Nemanja Bjelica je bio u startnoj postavi, odigrao je 20 minuta i uz pet poena uhvatio 7 lopti. Sjajajn ušinak za jednog debitanta za kojim je tek jedna prvoligaška sezona u dresu Zvezde.

Sve u svemu, stvari se odvijaju sasvim zadovoljavajuće i čini se da će iz dana u dan osnovni cilj biti sve realniji – a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj iduće godine za šta treba biti u prvih 6 na Evropskom prventstvu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST