Loader

EP u Poljskoj

12.septembar,22:56

Pobedom nad domaćinom Poljskom srpski košarkaši započeli drugu fazu takmičenja

Drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj Srbija je otvorila pobedom nad domaćinom Poljskom 77-72 (43-36) i napravila značajan korak ka četvrttfinalu. Ovaj uspeh, kombinovan sa porazom Španaca od odličnih i dosad neporaženih Turaka, otvara put ka jednom od prva dva mesta u grupi što nije toliko značajno zbog

rivala u cetvrtfinalu, koliko zbog činjenice da će prve dve ekipe imati dan više za odmor.

Meč sa Poljskom bio je pod kontrolom svih 40 minuta, ali je ekipa – što je sasvim normalno za ovako mlad sastav – pokazala velike oscilacije. Tako je više nego ubedljiva prednost od 16 poena (56-40) u 27 minutu svedena samo na dva poena (64-62). Tada su usledili poeni Milenka Tepića sa linije penala, pa Nenada Krstića i meč je

ušao u relativno mirnu završnicu.

Najbolji igrač bio je kapiten Nenad Krstic sa 18 poena i takođe prvi

skakač sa 8 uhvaćenih lopti. Miloš Teodosić je ubacio 13 (8/10 penali), Uroš Tripković 12 (trojke 4/8), Milenko Tepić 11, Novica Veličkovć 10 plus 7 skokova. Nemanja Bjelica je bio u startnoj postavi, odigrao je 20 minuta i uz pet poena uhvatio 7 lopti. Sjajajn ušinak za jednog debitanta za kojim je tek jedna prvoligaška sezona u dresu Zvezde.

Sve u svemu, stvari se odvijaju sasvim zadovoljavajuće i čini se da će iz dana u dan osnovni cilj biti sve realniji – a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj iduće godine za šta treba biti u prvih 6 na Evropskom prventstvu.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve