Loader

Idemo dalje

10.septembar,09:36

Na evrospkom prvenstvu u Poljskoj košarkaši Srbije plasirali se u drugo kolo

Posle neočekivane pobede nad reprezentacijom Španije, koja je rasplamsala nadu da veoma mlad tim Srbije može daleko da dogura, i hladnog tuša protiv Slovenije, izabranici selektora Dušana Ivakovića pobedom protiv Velike Britanije plasirali su se u drugu fazu takmičenja. Iz Varšave „Orlovi“ se sele u Lođ gde posle dva dana odmora u subotu igraju protiv domaćina Poljske koja je na šampionatu do sada odigrala iznenađujuće dobre utakmice. U novoformiranoj grupi F u koju su košarkaši Srbije preneli 3 boda nalaze se još Turska, Slovenija, Španija, Poljska i Litvanija.

„Odigrali smo tri utakmice u visokom ritmu, psihološki pali pritiv Slovenije, iako nije bilo potrebe. U trećoj smo dobili Britance koji su meču sa Španijom mogli da postanu iznenađenje evropskog prvenstva. Zasluženo smo pobedili i sada je na nama da se pripremimo za grupu od šest ekipa i da izborimo plasman u četvrtfinale“, rekao je posle utakmice sa Velikom Britanijom Dušan Ivković.

Srbija od početka do kraja utakmice protiv Britanije pobedu nije dovodila u pitanje. Prednost je u prvom poluvremenu konstantno iznosila oko 10 poena, u durkom su srpski reprezentativci pojačali tempo te je na kraju rezultat iznosio 77:59. Najslabiji segment igre bio je šut za tri poena (22:4). Kao što repreznativci Srbije protiv Slovenije nisu imali snage ni umeća da preokrenu rezultat, tako ni Britanci nisu nalazali rešenja protiv dobro postavljene odbrane Srbije i napada sa raznovrsnim dodavanjima i spuštnajima lopte pod koš.

Kapiten nenad Krstić dobro je odigrao protiv Britanije i postigao 17 poena. „Pokazali smo izdanje od sjaja do očaja, a na kraju kada je bilo najvažnije došao je do izražaja i karakter koji ova ekipa poseduje. Niko ne očekuje da će biti lakše u nastavku, ali ja verujem da ovaj tim može da ide dalje i igra protiv svakog protivnika. Skauting za narednu grupu još nismo uradili, ali pred nama su dva dana bez utakmica i neće biti problema da se dobro spremimo. Poljska nam je pri tom najveća nepoznanica“, izjavio je Krstić.

Srpski košarkaši su kao autsajderi otišli u Poljsku. Posle početne euforije na EP i otrežnjenja koje je sledilo, na kraju su se ipak rutinski plasirali u naredno kolo. Naviknuti na vrhunske uspehe košarkaša – kada se izuzme suša proteklih nekoliko godina – navijači gaje nadu da bi trenreski čudotvoac Dušan Ivković sa svjim mladim izabranicima mogao da priredi neko prijatno iznenađenje.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve