Scena >

Cock Sparrer

 

Pravo iz londonskog Ist Enda, noseći nepomirljivu i nepotkupljivu energiju pank roka, u Beogradu će 12. septembra u SKC-u koncert održati jedan od legendarnih bendova – Cock Sparrer.

Bend Cock Sparrer nosi nadimak Kumovi panka zato što su oni jedan od bendova koji je inicirao nastanak tog muzičkog pokreta. Čuveni su pre svega po odličnim nastupima, zato ne čudi što su od 1992. godine svi njihovi koncerti rasprodati.

Bend najčešće svira na festivalima, a pojedinačni koncerti su prava retkost, te je i beogradski koncert zaista jedinstven. Ovaj bend vrlo atipične muzičke biografije u Beograd dolazi zahvaljujući velikom ličnom zalaganju organizatora, ali i uz malu prijateljsku pomoć najvećeg britanskog punk festivala Rebellion.

Želja grupe Cock Sparrer bila je da koncert otvori neki domaći bend pa će kao predgrupa nastupiti Atheist rap. Za zagrevanje pred početak koncerta biće zadužen DJ Jim Skin koji će puštati miks pesama iz 50-ih i 60-ih godina.

Za ovu priliku u SKC-u će biti postavljena veća bina, a posetioci će imati priliku da uživaju u odličnom zvuku jer je jedan od uslova održavanja ovog koncerta i odlična produkcija.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST