Loader

US Open: Stari favoriti

03.septembar,17:29

Stari favoriti i nove šanse: otvoren je US Open

U ponedeljak, 31. avgusta je počeo poslednji Grend slem sezone u Njujorku. Ove godine najveći favoriti su prošlogodišnji pobednici Rodžer Federer i Serena Vilijams. Federer već godinama osvaja US Open, pet puta zaredom, takoreći bez prave konkurencije. Nadal, Marej i Đoković će mu opet biti glavna pretnja ali ako Švajcarac održi sadašnju formu malo je verovatno da mogu zaista da ga ugroze. Posle male krize i promenljive forme tokom prošle i početkom ove godine, kada je čak privremeno izgubio i prvo mesto na ATP listi, Federer se vratio u vrhunsku formu i čak pobedio na Rolan Garosu. Ukoliko ponovo trijumfuje na američkom Grend slemu ostaje mu još da pobedi u Australiji početkom naredne godine da bi osvojio sva četiri Grend slema u nizu što bi bio fantastičan uspeh i verovatno bi bio aklamacijom proglašen za najboljeg tenisera svih vremena.

U ženskoj konkurenciji ima više kandidatkinja. Serena Vilijams nema takav niz pobeda na ovom turniru kao Federer ali kada god se zaista ozbiljno posveti tenisu i pronađe pravi ritam u sezoni postaje skoro nepobediva na tvrdoj podlozi, mada treba uzeti u obzir i da su se neke od najozbiljnijih rivalki povukle iz tenisa – Žastin Enan na primer. Osim prošle godine mlađa od sestara Vilijams je osvajala US Open još 1999. i 2002. godine. Glavna protivnica će joj svakako biti Dinara Safina koja u ovaj turnir ulazi sa prvog mesta na WTA listi jer je ove sezone napokon počela da materijalizuje svoj veliki potencijal. Ne treba zaboraviti ni Venus Vilijams, možda najviše zbog toga što često (istina sve ređe) u direktnim susretima pobeđuje mlađu sestru (kompleks „starije sestre“?), zatim Elenu Dementievu i našu Jelenu Janković koja „preti“ pobedom na turniru…

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve