Loader

Uhapšen Siniša Vučinić

20.avgust,17:02

Vučinić uhapšen zbog pretnji Milošu Vasiću i Žarku Koraću

Samoproklamovani četnički vojvoda Siniša Vučinić, koji je pretio smrću novinaru „Vremena“ Milošu Vasiću i predsedniku Socijademokratske unije Žarku Koraću je uhapšen, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Portparol Trećeg opštinskog suda u Beogradu Dragan Milošević izjavio je Tanjugu da je istražni sudija Vučiniću odredio pritvor do osam dana, pošto je osumnjičen za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a za koji je predviđen „skraćeni postupak“.

„Tužilaštvo je od prvog dana veoma ozbiljno shvatilo pretnje upućene Vasiću i Koraću, i u Srbiji koja je demokratska država niko nema pravo da ugrožava sigurnost drugih ljudi zbog različitog i drugačijeg uverenja“, istakao je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Podsećamo, krajem jula, redakcijama „Glasa srpskog“ iz Banje Luke i „Vremena“ stigli su telegrami sa „izrazima saučešća“ zbog „smrti vašeg novinara Miloša Vasića“, a Vučinić je potpiso i pismo u kom navodi da će se potruditi da „svojim kapacitetom doprinese da i Vasić i Korać uskoro prave društvo njihovom miljeniku Zoranu Đinđiću“.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve