Loader

Jelenina 11. titula

20.avgust,01:26

Jelena Janković pobedila Dinaru Safinu, prvu teniserku sveta, i osvojila Sinsinati

Jelena Janković osvojila je 11. titulu u karijeri pobedivši prvu igračicu sveta Ruskinju Dinaru Safinu u finalu turnira u Sinsinatiju. Jelena je pobedila rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

Meč je trajao jedan sat i 26 minuta, i za to vreme, naša najbolja teniserka je dokazala da se vraća u formu posle niza loših rezultata i kraće pauze. Pre pobede nad Safinom, Jelena je u polufinalu igrala mnogo teži i dramatičniji meč sa Ruskinjom Elenom Dementijevom u kom je prvo Jelena propustila tri meč lopte, pa Ruskinja četiri.

Posle meča sa Safinom, Jankovićeva, koja je u 2009. ušla kao prva igračica na WTA listi, priznala je da odavno nije bila u sličnoj situaciji: „Srećna sam što sam mogla da igram dobro i da pobedim Safinu. Mislim da je odlučilo to što sam sve vreme meča bila skoncentrisana“, rekla je Jankovićeva i zahvalila se publici na podršci.

Safini je Sinsinati bio 14. turnir ove godine na kojem učestvuje, i osmo finale. Osvojila je ipak samo tri titule, ali nije imala sreće na većim turnirima. Jankovićeva i Safina odigrale su do sada šest mečeva, a nakon meča na Sinsinatiju rezultat je izjednačen – 3:3.

Nagradni fond turnira iznosi dva miliona dolara, od čega je pobednici pripalo 350.000.

Sledeće nedelje Jelena će, kao i Ana Ivanović koja je ispala u drugom kolu Sinsinatija, igrati na turniru u Torontu.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve