Loader

Ništa od prodaje Sajma

13.avgust,02:20

Beogradski sajam će ostati u državnim rukama još četiri ili pet godina

Konzorcijum Rimini-Verano odustao je od kupovine Beogradskog sajma, saopšteno je iz Agencije za privatizaciju.

Konzorcijum je u ponedeljak, 10. avgusta dostavio Agenciji za privatizaciju pisano izjašnjenje da ne prihvata uslove iz Odluke tenderske komisije i ulazak u pregovore, odnosno da nije spreman da poveća ponuđenu cenu na iznos od 40 miliona evra, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Shodno zakonskim odredbama, tenderska komisija će tender za prodaju 70 odsto društvenog kapitala DP „Beogradski sajam“ proglasiti neuspelim, navela je Agencija.

Verano motors i Rimini bili su jedini ponuđač na tenderu za kupovinu Sajma sa ponudom od 1,835 miliona evra za kapital, ali je ta ponuda bila neprihvatljiva za Ministarstvo ekonomije i grad Beograd. Kapital Beogradskog sajma prethodno je procenjen na 20,5 miliona evra, i očekivalo se da ponuđena cena bude približna tom iznosu.

Direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković izjavio je posle objavljivanja odluke konzorcijuma o odustajanju da će Beogradski sajam u narednih četiri ili pet godina raditi kao državno preduzeće do neke nove privatizacije.

Trpković je dodao da Beogradski sajam može da posluje i bez privatnog kapitala. On je objasnio da je, zbog toga što se proces privatizacije Beogradskog sajma iz traženja strateškog partnera pretvorio u kupovinu i prodaju, došlo do velikih razlika između cene koju je hteo da ponudi jedini kozorcijum koji je do kraja učestvovao u tom procesu i Agencija za privatizacija.

O tome šta se prodavalo, kakva su bila očekivanja vlasti, a šta je bio odgovor nesuđenih kupaca i da li je ponuda konzorcijuma Rimini-Verano bila nepristojna, čitajte tekstu pod nazivom

Nepristojno, uvredljivo,

društveno i državno koji je objavljen pre dve nedelje u „Vremenu“.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve