Loader

Ponovo ne radi bioskop

06.avgust,15:43

Kako su beogradski bioskopi postali poslovni prostor u vlasništvu kompanije Beograd Film AD

Ako nemate bolju biznis ideju možda bi trebalo da pogledate ponudu na internet prezentaciji Beograd filma – www.beogradfilm.co.rs gde ova kompanija nudi na prodaju preostale beogradske bioskope, sada kao čisti poslovni prostor, i da, požurite pre nego stupi na snagu novi Zakon o izgradnji.

Ova kompanija poziva zainteresovane da dostave svoje ponude za kupovinu nekada čuvenih bioskopa: 20. oktobra, Odeona, Kosmaja, Avale… koji su predstavljeni kao ekskluzivni poslovni prostor sa puno mogućnosti.

Većinski paket akcija urušenog Beograd filma je 2007. godine kupio engleski preduzetnik srpskog porekla Nikola Đivanović, početkom ovog milenijuma savetnik Mlađana Dinkića kao guvernera i ministra finansija, za nešto više od 9 miliona evra (oko 730 miliona dinara u to doba). Iako je najavljivao da će zadržati delatnost u poznatim beogradskim bioskopima (a Beograd film je bio vlasnik 14 najpoznatijih) od toga nije bilo ništa. Prošle godine je prodao šest bioskopa za 19,4 miliona evra, a sada namerava da se otarasi i balasta ostalih iz paketa Beograd filma.

U doba kada je ovaj preduzetnik preuzeo većinski paket akcija u Beograd filmu bilo je jasno da je potrebno puno ulaganja da bi se nakadašnjim „hramovima filma“ vratio sjaj. Bilo je jasno i da se publika češće opredeljuje za piratske verzije filmova, ali ako se i kada se okonča ovaj proces, za koji se u nekim krugovima tvrdilo da je poprilično kontroverzan – kupljena je kompanija za distribuciju i prikazivanje filmova a prodaje se poslovni prostor u centru Beograda – ostaće žal onih koji se sećaju prve 3D filmske projekcije u Odeonu, Ratova zvezda u Kozari, akcionih klasika u obe sale 20. oktobra. Đivanović sigurno neće pustiti suzu. Štaviše.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve