Loader

Pretnje ubistvom Vasiću i Koraću

30.jul,23:53

U nekoliko redakcija stigao telegram sa "izrazima saučešća" zbog "smrti gospodina Miloša Vasića novinara nedeljnika 'Vreme'"

Pretnje ubistvom očigledno potiču od izjave koju je naš novinar Miloš Vasić dao 27. jula radio-stanici Slobodna Evropa. Na pitanje kako komentariše izjavu Siniše Vučinića da je upravo osnovao „Srpski četnički pokret Republike Srpske“ u Trebinju, na „Osnivačkoj skupštini“ gde je bilo „sto ljudi“, a sa namerom da „vaspitaju deset hiljada mladih četnika“, Miloš Vasić izrazio je određene rezerve. Rekao je da mu je Siniša Vučinić poznat još iz ranih devedesetih godina, kada je držao antisemitske govore po Beogradu; da mu je poznata karijera tog gospodina – od radikala do JUL-a i „udruženja Sloboda“, pa do neke „stranke levice“ – zaključno sa krivičnim delom oružanog otpora iz noći hapšenja Slobodana Miloševića, za šta mu se još sudi, mada traljavo. Vasić je Vučinića procenio kao „seoskog ridikula“ tj. budalu na vezi kod svih Službi. Jedino tako se dade objasniti okolnost da je još na slobodi.

Onda su 28. jula, redakcijama „Glasa srpskog“ iz Banje Luke i „Vremena“ stigli telegrami sa „izrazima saučešća“ zbog „smrti vašeg novinara Miloša Vasića“.

Uzgred, to nije prvi put da je vest o smrti Miloša Vasića stigla donekle preuranjeno; isto se desilo početkom 1999, tokom drame oko Vučićevog Zakona o informisanju (zna se ko je taj telegram poslao).

Indikativno je da se g. Vučinić otvoreno hvališe svojim učešćem u zaveri za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nadležni organi obavešteni su o ovim pretnjama ubistvom novinaru „Vremena“ Milošu Vasiću i narodnom poslaniku Skupštine Srbije Žarku Koraću, mada nije jasno zbog čega se preti predsedniku SDU-a.

NUNS pozvao nadležne da sankcionišu Vučinića

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od nadležnih policijskih i pravosudnih organa da hitno sankcionišu Sinišu Vučinića zbog direktnih pretnji smrću upućenih novinaru «Vremena» Milošu Vasiću i poslaniku Žarku Koraću.

NUNS je naveo u saopštenju da je Vučinić, pismom koje je uputio «Glasu Srpske» i nedeljniku «Vreme», a u kojem se hvali da je ubio Zorana Đinđića i da će ubiti i Miloša Vasića i Žarka Koraća, prekoračio granicu civilizovanog ponašanja i «definitivno zavredio» pažnju policije i tužilaštva.

Samozvanom četničkom vojvodi je, kako ocenjuje to udruženje, očigledno tolio stalo do javne pozornosti, da mu konačno treba udovoljiti javnim izricanjem odgovarajuće «nagrade» prema zasluzi i u skladu sa zakonom.

Izvor: Beta

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve